Twee concerten in Dorpskerk Ouddorp

OUDDORP – Organist Jan Meuleman uit Stellendam geeft donderdag 14 juli 2022 in de Dorpskerk van Ouddorp een concert met het blokfluittrio Annelien en Sarina Bakker en Annemiek Vogels uit Sint-Philipsland. Op het programma staan werken van J.S. Bach, M. Franck, A. Coreli, J. Walther en anderen. De toegang tot dit concert, dat om 20.00 uur begint, is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Ds Jos Wouters

Ds Jos Wouters uit Middelburg verzorgt zaterdag 16 juli (11.00 uur) het matinée-orgelconcert op het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk. Wouters (1953) is in het dagelijks leven advocaat. Op latere leeftijd studeerde hij theologie. Als parttime predikant was hij ruim tien jaar verbonden aan de Hervormde Gemeente van Haamstede. Wouters studeerde in zijn jonge jaren orgel bij Jan Hekhuis en prof dr A. Clement.

Op het programma van het matinée-orgelconcert staan werken van Jan Pietrszn Sweelinck, Dietrich Buxtehude, George Böhm en J.S. Bach, zoals de Bach koraal ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesus Christ’  (BWV 639).

Op de zaterdagen kan in de Dorpskerk ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema ‘Door Geloof Alleen’ van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld. Deze expositie gaat uit van de Stichting ‘Uit Uw hand’.