Uitwaaien en op adem komen op Ameland

AMELAND – Een weekend loskomen van werk, opleiding en relaties, uitwaaien en op adem komen… klinkt dat goed? MijnKerk.nl organiseert in samenwerking met pioniersplek De Plaats twee zinzoekersweekenden ‘Unplugged’ op Ameland. Om even stil te staan en jezelf af te vragen: Welke keuzes heb ik gemaakt? Welke rol spelen geloof of zingeving in mijn leven? Te midden van alle drukte van werk, opleiding, relaties en eventuele kinderen biedt het zinzoekersweekend ‘Unplugged’ je de kans om op adem te komen op Ameland, dé plek om even los te komen…

Waarom op Ameland?

Op weg naar Ameland laat je het vaste land los als je op de boot gaat. Je zult op Ameland ervaren dat je leven vertraagt en dat je onthaast door de rust en de natuur. Op het eiland kun je door de stilte, de ruimte en de rust ervaren dat hemel en aarde elkaar even raken. De afstand tot je normale leven en de eenvoud die je op Ameland ervaart geven je inzicht. Hier kom je op verhaal.

Wat gaan we doen?

Otto Grevink vertelt over bronnen uit o.a. de Benedictijnse spiritualiteit die hem inspireren en nieuwe kracht geven. Ook breng je zelf in kaart waar jij energie van krijgt en wat energie kost. Tijdens een wandeltocht onder leiding van Sijbrand Alblas langs de lege stranden en door het pittoreske Hollum gaan we hierover in gesprek.

Pak de boot!

Ga jij een weekend unplugged op Ameland? MijnKerk ontvangt je bij pioniersplek De Plaats met een programma van vrijdagavond tot zondagmiddag. Samen genieten van rust en ruimte. Met stilte, goede gesprekken, lekkere lunches en diners, en alles wat het schitterende eiland te bieden heeft.

Er zijn twee weekenden ‘Unplugged’ op Ameland: 11-12-13 juni en 27-28-29 augustus 2021. De weekenden zijn bedoeld voor twintigers, dertigers en veertigers. Kosten: € 95,- p.p. Maximaal aantal deelnemers is 15-20. Niet inbegrepen zijn de overtocht vanaf Holwerd en de accommodatie. Meer informatie op de website van de zinzoekersweekenden op Ameland.

Klik hier om je in te schrijven.

Otto Grevink (44) is een drukbezettte vader van een dochtertje van 3, getrouwd en woont in Waalwijk. Hij werkt als dominee in een kerk en als pionier op een basisschool. Rust vindt Otto op Ameland, waar hij terechtkwam als begeleider van pioniersplek De Plaats. “Het is alsof je echt even alles achter je laat als je de boot opstapt. Mijn schouders zakken en mijn ademhaling daalt, merk ik meteen. Alles vertraagt in me als ik op het eiland ben. Alleen al door hier te zijn kom ik weer in balans.” Otto werkt sinds 2016 voor internetkerk MijnKerk.nl. Hier ‘vind je handvatten om je geloof een plek te geven in je dagelijks leven’. Otto wil je graag de verhelderende rust laten ervaren van Ameland en kijkt ernaar uit je te ontmoeten.

Sijbrand Alblas (35) woont samen met zijn gezin op Ameland. Hij is sinds drie jaar werkzaam als predikant op het eiland en hij werkt voor pioniersplek De Plaats. Zijn hele leven heeft hij op veel verschillende plekken gewoond, maar nergens voelt hij zich zo thuis als op Ameland. ‘Ik vind het vaak moeilijk om mijn gedachten stil te zetten. Maar als ik hier door de natuur fiets of wandel dan lukt het mij al een stuk beter. Het leven is hier minder gestresst in vergelijking met de wal. Hier is ruimte voor vertraging en verwondering. Dit helpt mij om zelf ook meer in balans te zijn.’ Hij geniet ervan om deze eiland ervaring ook met anderen te delen en biedt graag een luisterend oor.