Uniek muziekproject De Bergrede beleeft première

OUD-BEIJERLAND – Het unieke muziekproject De Bergrede, een gebed voor een mens met vragen, beleeft zaterdag 12 oktober 2019 zijn première in De Open Hof in Oud-Beijerland.

De Bergrede roept op om goed te zijn voor je naasten, elkaar te respecteren en ook om goed te zijn voor jezelf. Deze woorden van Jezus zijn nog steeds actueel. Het zijn eeuwenoude woorden over armen van geest, treurenden, zachtmoedigen, rechtvaardigen, barmhartigen, reinen van hart, vredestichters. Hoe moeten we daarmee omgaan? Hoe kunnen we hier invulling aan geven? De Bergrede is daardoor ook een gebed van een mens met vragen.

Dit muziekstuk van Stijn van der Loo is een geheel nieuwe en eigentijdse versie van de klassieke Bergrede. Alle muziek en teksten werden speciaal voor deze dienst in Oud-Beijerland geschreven en gecomponeerd. De teksten laten zien dat de Bergrede actueel is gebleven, door alle eeuwen heen. Er is door de tijden heen veel over gesproken, gezongen, geschilderd en gebeeldhouwd. De makers zien het project graag als een aanzet tot nieuwe kerkmuziek.

De uitvoering van deze nieuwe Bergrede duurt 45 minuten. Het is dan ook goed in te passen in een losse kerkdienst of viering, en lang genoeg om naar te luisteren als zelfstandig muziekstuk. Muziek en teksten zijn van Stijn van der Loo, die worden verbonden met meditatieve teksten van Gertjan Robbemond. Solozang door Stijn van der Loo en Claire Porter. Het geheel wordt ondersteund door koorzang met versregels en prachtige muziek van strijkers, een vleugel, gitaren, bas en drums.

De première in De Open Hof in Oud-Beijerland zaterdag 12 oktober begint om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn te reserveren via Bergrede2019DeOpenHof@gmail.com

%d bloggers liken dit: