Verkenavond Pionieren en Kliederkerk

SPIJKENISSE – In de Michaëlkerk (Anjerplein) in Spijkenisse wordt donderdag 23 mei van 19.30 tot 21.30 uur een verkenavond Pionieren en Kliederkerk gehouden voor iedereen die bezig is met Kliederkerk. Kliederkerkpionier Rob van Mourik zal zijn verhaal vertellen over pionieren met Kliederkerk.


Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen elkaar te leren kennen, samen een gemeenschap te vormen en samen te ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen in hun dagelijks leven. Iedereen kan meedoen met Kliederkerk. Het is een bijzondere plek voor kinderen, maar mensen van alle leeftijden zijn welkom. Daarbij wordt rekening gehouden met deelnemersdie zich niet (meer) verbonden voelen met kerk of geloof.

Ben je deel van een Kliederkerk of denk je na over een Kliederkerk en lijkt Pionieren wel wat? Misschien ben je al bezig met Kliederkerk en merk je dat er een geloofsgemeenschap ontstaat, maar vinden die mensen het moeilijk om aansluiting te vinden bij de gemeente en/of de vaste zondagse eredienst. Het kan ook zijn dat je denkt over Pionieren in combinatie met het starten van een Kliederkerk. Of misschien mis je (financiële) mogelijkheden en begeleiding om jouw Kliederkerk een stap verder te brengen. Pionieren biedt de mogelijkheid om je hierin te ondersteunen.

Wanneer je pioniersplek wordt krijg je namelijk (financiële) ondersteuning, begeleiding en training. Je wordt onderdeel van de pioniersbeweging waarin je andere pioniersteams ontmoet die allemaal bezig zijn met experimenteren met nieuwe vormen van kerk-zijn.

Na afloop van de bijeenkomst in Spijkenisse is er een borrel. De toegang is vrij. Wel graag voor 16 mei aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Er zijn in het Deltagebied al Kliederkerken in de volgende plaatsen:

Kliederkerk ‘s Heer Hendrikskinderen & Kloetinge
Kliederkerk Hoek
Kliederkerk Noord-Beveland
Kliederkerk Maasland
Kliederkerk Rilland
Kliederviering Spijkenisse
Kliederkerk, De Brug, Spijkenisse
Kliederviering Strijen

%d bloggers liken dit: