Vespers in de adventstijd in Goes

GOES – In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes worden traditiegetrouw vanaf de eerste zondag van de advent (zondag 27 november) tot Kerst weer wekelijks vespers gehouden. (aanvang 17.00 uur)

De vespers zijn momenten van bezinning en inspiratie door gebed, stilte, muziek, schriftlezing en (koor)zang, bedoeld als een oase in het dagelijks leven.

De vesper van zondag 11 december (zondag Gaudete) wordt bij uitzondering in de Geerteskerk in Kloetinge gehouden, omdat Goes en de Grote kerk dan zijn gevuld met een commerciële kerstmarkt.

27 november: Eerste zondag van advent: Koorvesper met de Maria Magdalena Cantorij onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz. Orgel Erik Zwiep.

4 december: Tweede zondag van advent: Koorvesper met de Maria Magdalena Cantorij onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz. Orgel Erik Zwiep.

11 december: Derde zondag van advent: Cantatevesper in de Geerteskerk van Kloetinge met Jose David Batista Falcón countertenor. Orgel Erik Zwiep.

18 december: Vierde zondag van advent: Orgelvesper met Erik Zwiep als organist.

Naast deze vespers is er iedere dinsdag vanaf 12.15 uur in de Grote of Maria Magdalenakerk het wekelijkse middaggebed op de wijze van Taizé vanaf 12.30 uur in de Mariakapel.