Terugkijken

Hier vindt u een overzicht van de uitzendingen van Geloof in Zeeland en enkele eerdere online vieringen:

We hebben ook een aantal video’s (soundtracks) voor u van mooie liederen, die te horen waren tijdens verschillende afleveringen van Geloof in Zeeland. U kunt ze vinden via Video > Soundtracks


Pinksteren, zondag 31 mei 2020, 9.00 uur: Gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de Willibrordusbasiliek in Hulst. Deze dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland. Dit was de laatste aflevering van ‘Geloof in Zeeland’ – op zoek naar verbinding.

Voorgangers: Delta-classispredikant ds Arie van der Maas en pastoor Wiel Wiertz van de Heilige Maria Sterre der Zee-parochie, de Elisabethparochie en de Andreasparochie in Zeeuws-Vlaanderen.

Het persoonlijk woord kwam van Monique Schoonen, directeur van Omroep Zeeland, Theo van Teijlingen zorgde voor de muzikale inbreng.

Klik hier voor het interview met ds Arie van der Maas en hier voor het interview met pastoor Wiel Wiertz.


24 mei 2020: gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de Oud Katholieke Statie in Middelburg, de Sint Augustinuskerk. Deze dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: Rector Wim van den Berg namens de Oud Katholieke Kerk en ds Marijn Vermet van de Doopsgezinde gemeente in Aardenburg.

Wieke Biesheuvel uit Hoek zorgde op gitaar voor de muzikale inbreng.

Het persoonlijk woord kwam voor de tweede maal uit de Moskee in Middelburg.

Klik hier voor het interview met pastoor Wim van den Berg en hier voor het interview met ds Marijn Vermet.

 


17 mei 2020: Gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit het gebouw van het Leger des Heils in Goes. Deze dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: commissioner Marja van Vliet van het Leger de Heils-korps Goes en ds Janno van den Ende van de Vrije Evangelische Gemeente in Wemeldinge.

Het persoonlijk woord kwam in deze uitzending van Adriaan Wisse, ondernemer / eigenaar camping Weltevreden Zoutelande.
Troubadour en verhalenverteller Theo van Teijlingen verzorgde een muzikale bijdrage.

Klik hier voor het interview met commissioner Marja van Vliet en hier voor het interview met ds Janno van den Ende.

 


10 mei 2020: Gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de protestantse  Johannes de Doperkerk in Oud-Vossemeer. Deze dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: ds Piet de Jong van de Hervormde gemeente Oud-Vossemeer en ds Joshi van Veen van de Evangelische Rafaël-gemeente in Goes.

Het persoonlijk woord werd in deze uitzending gesproken door Jaco Tramper, ambulanceverpleegkundige.
De Muziekgroep van de Rafaël-gemeente in Goes zorgde voor de muzikale inbreng.

Klik hier voor het interview met ds Piet de Jong en hier voor het interview met ds Joshi van Veen.

 

 

 


3 mei 2020: Gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de protestantse Odulphuskerk in Meliskerke. Deze dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: ds Nicolette Vlaming van de Protestantse Gemeente Biggekerke-Meliskerke en kapelaan Jochem van Velthoven van de drie rooms-katholieke parochies in Zeeuws-Vlaanderen (Maria Sterre der Zee, Elisabethparochie en Andreasparochie).

Commissaris van de Koning, Han Polman verzorgde het persoonlijk woord van deze week vanuit de Abdij in Middelburg.
Troubadour en verhalenverteller Theo van Teijlingen, organist Roel Sinke en fluitiste Marin van den Berge verleenden muzikale medewerking.

Wilt u meezingen met de viering? Klik dan hier.

Klik hier voor ons interview met ds Nicolette Vlaming en hier voor ons interview met kapelaan Jochem van Velthoven.

 

 


26 april 2020: gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente in Axel. De dienst werd opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: ds Jan Verlinde van de Protestantse Gemeente Axel, en ds Afinus de Vries van de Kruiskerk (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) in Middelburg.

Het persoonlijk woord in deze viering is van Gijsbrecht Gunter, lid van de Gereformeerde Gemeente en in het dagelijks leven lid van het managementteam van Yara in Sluiskil. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse uienhandelaren. Vanaf de dijk bij Kattendijke spreekt hij namens de reformatorische gezindten.
Wieke Biesheuvel uit Hoek verleende muzikale medewerking met zang en op piano.

Klik hier voor ons interview met ds Jan Verlinde en hier voor ons interview met ds Afinus de Vries.


19 april 2020: gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de Johanneskerk in Nieuwerkerk. De dienst is opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: Ds Marjan Riedijk van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk en de Hervormde Gemeente in Zonnemaire, en ds Ruland Wairisal, predikant van de Noodgemeente Geredja Protestan Maluku di Belanda (NGPMB), mede namens de Molukse Kerken in Zeeland.

De Moskee in Middelburg leverde ook een bijdrage aan deze viering.
De viering wordt muzikaal opgeluisterd door een muziekgroep die is samengesteld uit zangers en musici uit Nieuwerkerk en andere Zeeuwse gemeenten.

Klik hier voor ons interview met ds Ruland Wairisal.


Paaszondag 12 april 2020: gemeenschappelijke online viering ‘Geloof in Zeeland’ vanuit de parochiekerk OLV Hemelvaart in Ovezande. De dienst is opgenomen in samenwerking met Omroep Zeeland.

Voorgangers: Deltaclassispredikant ds Arie van der Maas en pastoor Fons van Hees van de Heilige Maria Parochie Walcheren en de Heilige Pater Damiaanparochie op de Bevelanden en Schouwen-Duiveland.

Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester van de gemeente Terneuzen, werkte mee aan de dienst met een persoonlijke inbreng.
Troubadour Theo van Teijlingen zorgde voor de muzikale inbreng.


5 april 2020: Alternatieve online kerkdienst vanuit De Open Haven, Oost-Souburg.

Voorgangers: ds Eeuwout Klootwijk van de Open Haven en classispredikant ds Arie van der Maas.

Deze dienst heeft de vorm van een Ochtendgebed: een korte viering met lied, lezing, overdenking en gebed.


29 maart 2020:  Alternatieve online kerkdienst vanuit de Open Hof-gemeente in Oud-Beijerland.

Voorgangers: classispredikant ds Arie van der Maas, ds Lyonne Verschoor van de Open Hof-gemeente, ds Elzo Bijl van de Gereformeerde Kerk in Heinenoord en de Gereformeerde Kerk in Numansdorp.


22 maart 2020: Alternatieve onlinedienst vanuit de Mozeskerk in Biezelinge

Voorgangers: classis-predikant ds Arie van der Maas, ds Douwe de Roest van de Mozeskerk, ds Dick Steenks uit Wemeldinge en ds Karin van den Broeke uit Wissenkerke.


Wij vragen uw steun voor Kerk in Actie om noodhulp te verlenen aan de kanslozen in gebieden die zijn getroffen door het coronavirus. Lees hier ons achtergrondverhaal en hier hoe het nu met de actie Delta voor Indonesië gaat.