Vieringen voor vakantiegangers

KATS – De Onderwegkerk op Noord-Beveland houdt traditiegetrouw tijdens de zomermaanden van 2019 op de zondagen van 14 juli tot en met 11 augustus korte vieringen voor vakantiegangers en belangstellenden in het witte kerkje van Kats. Om meer bekendheid te geven aan de vieringen worden posters en flyers verspreid bij minicampings en supermarkten.

Kerkje van Kats

14 juli: Deze viering wordt geleid door ds Arie Spaans. Henk Tazelaar (orgel) en Corella Nijnse (zang) zorgen voor de muzikale begeleiding.

21 juli: Frans van der Heijde gaat voor in deze dienst waarin uitsluitend in Zeeuws dialect wordt gesproken en gezongen. Anja Kopmels zorgt met gitaar en zang voor de muziek.

28 juli: Voorganger is deze zondag mevrouw Henriëtte A. van Dunné. Wim Kaashoek bespeelt het orgel.

4 augustus: Ds Karin van den Broeke spreekt over het thema: ‘Kom over de brug’. Henk Tazelaar bespeelt het orgel en begeleidt het gelegenheidskoor De Ontmoeting.

11 augustus: Ds Jacolien de Lange leidt de viering. Het Ensemble Rainbow en Jolanda Wisse en Joke de Haze (zang) zorgen voor de muzikale omlijsting.

De vieringen, die om 9.30 uur beginnen, duren ongeveer een half uur en worden omlijst door muziek. Na afloop is er – afhankelijk van het weer – koffie in de tuin of in het naastgelegen Nieuw-Zeelandhuis.

De Katse Kerk is eigendom van de Stichting Zeeuwse kerken. De Onderwegkerk is een landelijke oecumenische beweging met twaalf aangesloten kerken. De Katse Kerk is te vinden aan Kerkstraat 3 in Kats.