Vijfde Top 2000-viering in Oostburg

Laatste wijziging:

OOSTBURG – PKN-gemeente De Brug in Oostburg houdt alweer voor de vijfde keer in successie een Top 2000-viering. Dit lustrum op zaterdag 28 december 2019 wordt weer een unieke wervelende show met nummers uit de Radio 2 Top 2000, en is evenals vorig jaar verpakt als het muziekcafé uit de Top 2000 à gogo uitzendingen. De avond wordt gepresenteerd door het duo B&B.

Muziek verbindt, muziek zorgt voor ontmoeting, inspireert, argumenteert en zorgt voor discussie. Aan dit lustrum werken mee Popkoor EigenWijs uit Terneuzen, Folk-popformatie Strings & Duct Tape, Balletschool Anita Bekers en de Imagininary Brothers. Uiteraard is er ook weer een unieke Top 2000 quiz.

Popkoor EigenWijs uit Terneuzen zingt een mix van oude en nieuwe nummers uit de Top 2000. Begeleid door hun eigen band geven ze een enthousiaste show die altijd neigt tot meezingen en dansen. Het koor zingt onder andere nummers van Queen, De Dijk en Simon and Gartfunkel.

Balletschool Anita Bekers doet voor de tweede keer mee aan een Top 2000-avond. De dansschool uit Oostburg verzorgt een eigen choreografie bij nummers, van onder andere Robbie Williams en Alanis Morissette. Zo komt muziek nog meer tot leven.

Strings & Duct Tape is de band van zanger-gitarist, Eddy Modde, gitarist Tom Versprille, violiste Marieke Smallegange en bassist Ferry Mannaert. De groep brengt singer-songwriters nummers met meerstemmige zang en een alternatief randje, van Neil Young tot Eric Clapton.

De Imaginary Brothers  is een duo van zang en gitaar die enkele nummers ten gehore zullen brengen.

De viering sluit aan bij wat Radio 2 van 25 december tot en met 31 december in een continue programmering aan meest populaire popmuziek presenteert. Iedereen, kerkelijk, of niet- kerkelijk, hoe jong of oud ook, is van harte welkom bij deze viering. PKN gemeente De Brug organiseert deze Top 2000- viering omdat ze wil bijdragen aan de ontmoeting van mensen. Werken aan verbinding dus. Sta eens stil bij datgene wat en wie popmusici inspireert en hoe het christelijk geloof hierin doorwerkt. Het roept de vraag op wat en wie ons allen inspireert. Dat mag en kan worden uitgewisseld. Na afloop van de Top 2000-viering is er mogelijkheid tot napraten onder het genot van een drankje, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd om de onkosten te dekken.

De Top 2000-viering in de kerk aan het Kerkplein in Oostburg begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor de kliniek in het dorp King’ori in Tanzania. De kerk ondersteunt deze kliniek al jaren met de aanschaf van materialen om de gezondheidszorg in het dorp te verbeteren.

Deze Top 2000-viering is geen Top 2000 kerkdienst zoals wordt gehouden op andere plekken in het land.