Virtuoos werk voor altviool en piano in Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG – De Australische altvioliste Michelle Pritchard en de Nederlandse pianist Gerard Boeters geven zaterdagavond 23 april een concert voor Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat) in Middelburg. Met dit  concert presenteert Michelle Pritchard het programma van haar masterexamen in juli van dit jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Uitgevoerd worden eigentijdse, minder bekende, virtuoze composities van Nederlandse en Australische componisten.

Bijzondere opening

Het concert kent een bijzondere opening met Preludio Di Quintetto per viola solo, een intense compositie van de jonge, eigenzinnige componist Orkun Ağır, geboren te Zwolle in 1990 . Orkun Ağır zal aanwezig zijn en een korte toelichting op zijn compositie geven.

Het andere solowerk voor altviool op het programma is het Preludio and White Cockatoo Spirit Dance for unaccompanied viola van de Australische componist Ross Edwards (geb.1943)

Het programma vermeldt verder composities voor altviool en piano van de Australische componisten Elena Kats-Chernin (1957) – Still Life – en Christopher Bowen (1956) – Firemusic for viola and piano.

Van de Nederlander Henk Badings (1907-1987) wordt de sonate voor altviool en piano uit 1951 uitgevoerd. De Elegie for viola and piano van de Belgische componist  Henri Vieuxtemps (1820-1881) vormt de romantische toets in het programma.

Nieuwe muziek

Michelle Pritchard.

Michelle Pritchard woont sinds 2018 in Nederland en studeert bij Asdis Valdimarsdottir aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In Australië studeerde ze aan het Conservatorium in Sydney bij Alex Todicescu en later bij Jeremy Williams, bij wie ze met onderscheiding het Associate of Music Diploma haalde. Zij specialiseerde zich in kamermuziek en organiseerde concertseries in Sydney

Michelle Pritchard heeft in diverse  Europese landen, waaronder Nederland, concerten gegeven als soliste en als lid van het Hourglass ensemble. Ze werkt samen met zeven componisten uit o.a. Nederland, Australië, Ierland en Wales die nieuwe muziek voor haar schrijven.

Sinds 2020 vormt Michelle Pritchard een duo met pianist Gerard Boeters. Hij is docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het concert begint om 20 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte ter dekking van de kosten van het concert.