Vlissingse Sint Jacobskerk lichtpunt in donkere dagen

VLISSINGEN –De Sint Jacobskerk in Vlissingen wil in de donkere dagen voor Kerst een lichtpunt zijn in het hart van de stad. Daarom is de kerk van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 december 2021 elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers worden ontvangen met een kop koffie, thee of warme chocolademelk. De grote kerk biedt voldoende ruimte voor ontmoeting op anderhalve meter en om er van alles te beleven en te bekijken.

Er kunnen persoonlijke wensen worden geschreven op sterren, die een speciaal plekje krijgen in de grote kerstboom. In de stiltekapel kan een kaars worden aangestoken voor een dierbare.

Gedurende de openingsdagen zal met regelmaat muziek in de kerk te horen zijn: orgel, gitaar, viool, er wordt een afwisselend muziekprogramma in kerststijl geboden.

Met de expositie ‘Lichtpuntjes’ laten amateurfotografen zien hoe licht doorbreekt en ons kan verrassen. Beelden die passen bij de dagen voor kerst.

In een van de nissen is een kleine tentoonstelling van kerststallen te zien en er is een hoek waar jong en oud kerstengeltjes, kerstkaarten of andere versieringen kunnen maken om in de boom te hangen of mee te nemen naar huis.

Elke dag wordt om 12 uur een kort middaggebed gehouden, een moment van bezinning, stilte en muziek op het midden van de dag.

U bent van harte welkom, de toegang is gratis.