WAKE wil verdeeldheid over racisme wegnemen

UTRECHT – Het online event WAKE, dare to connect gaat zaterdag 4 juli live. Tijdens het event zullen zowel zwarte als witte christelijke artiesten en sprekers optreden. Daarnaast worden er persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld over de impact van racisme in de levens van jongeren. Via instagram.com/wake.event kun je op de hoogte blijven en het event volgen.

Werkvormen

Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van Jong Protestant. Daarom vindt JOP het belangrijk dat de kerk een veilige plek is. JOP ondersteunt WAKE zodat verhalen rond racisme gedeeld worden en we met elkaar kunnen werken aan veiligheid en gelijkheid. De komende periode ontwikkelt JOP werkvormen om racisme en discriminatie verder te bespreken in het jeugdwerk.
Het WAKE event wordt georganiseerd door vier partners: Youth for Christ, Present Nederland, Jong Protestant en MOVE.Community. Het wordt een event tegen racisme, maar geen protestbeweging. De partners willen met dit event vanuit Gods genade en liefde openstaan voor dit onderwerp. Iedere partner heeft zich gecommitteerd om op eigen wijze het event en het onderwerp racisme vervolg geven.

Meer begrip

De avond is vooral bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar. WAKE wil met het event meer begrip tussen witte en zwarte christenen creëren. Door kennis en ervaringen te delen hoopt WAKE de verdeeldheid onder jongeren te laten afnemen en ze uit te dagen tot empathie. Shelton Telefsford, één van de initiatiefnemers: ,,De pijn die racisme veroorzaakt is echt. Erken dat die pijn er mag zijn, ook al begrijp je hem niet helemaal. Durf te luisteren. Dat zou al grote winst zijn.’’

Liefdevolle manier

,,We zijn geen protestbeweging maar willen vanuit ons geloof een platform bieden voor iedereen die zich op een liefdevolle manier uit wil spreken tegen racisme. We nemen daarbij één heel duidelijk standpunt in, en dat is dat racisme niet thuishoort in onze samenleving, in ons denken en in onze systemen’’, meent Telefsford.

Programma

Tijdens de avond wordt live muziek afgewisseld met sprekers, ‘spoken word’ en verhalen van jongeren, die vooraf zijn opgenomen, over de impact van racisme op hun leven. Politicus en advocaat Don Ceder en Shelton Telesford zijn twee van de sprekers. Dwight Dissels, Shock Elias, Eline Bakker, Damascus, Elvis E, Adem Project, Abigail Martina en Minerva Blijd treden op. Sherwin Blijd verzorgt een spoken word-optreden over de impact van het Nederlandse slavernijverleden in de hedendaagse maatschappij.

Bron: jongprotestant.protestantsekerk.nl/