Webinar: Pasen: een vernieuwde en/of nieuwe schepping?

UTRECHT – De GroeneKerkenBeweging houdt dinsdag 12 april van 20.00 tot 21.30 uur via ZOOM een webinar met als thema: ‘Pasen: een vernieuwde en/of nieuwe schepping?’

Jan Wolsheimer, directeur van Missie Nederland, gaat met de deelnemers in gesprek over de belofte van een nieuwe aarde en wat dit betekent voor onze inspanningen nu. Tijdens zijn studie theologie ging hij heel anders aankijken tegen de belofte van een nieuwe aarde en waar dit hem heeft gebracht.

Met Pasen vieren we de opstanding van Jezus. Zijn overwinning van de dood en zijn opstanding in een nieuw lichaam laten ons zien dat er hoop is voor alles wat leeft. We vieren Gods belofte van een einde aan alle gebrokenheid: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Maar wat geloven we nou eigenlijk precies? Gaat de ‘oude aarde’ dan de prullenbak in? Hebben onze inspanningen voor deze aarde dan wel zin? Of moeten we spreken van een vernieuwde aarde en zelf de handen uit de mouwen steken? En hoe verhoudt zich dat tot ons leven nu en onze verantwoordelijkheid voor de schepping?

Tijdens het webinar is er ook ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Klik hier om je voor het webinar op te geven (formulier staat onderop). Je ontvangt de ZOOM-link nadat je je hebt opgegeven.