Week van Gebed voor Eenheid in Middelburg

MIDDELBURG – De Raad van Kerken Middelburg houdt zondag 23 januari een viering in de Week van Gebed voor Eenheid. Deze viering vindt plaats in de Sint Augustinuskerk aan de Zuidsingel 70 in Middelburg. Voorgangers zijn ds. Willem Frank van de Woestijne en rector Wim van den Berg. Doorgaans is deze viering ’s avonds, maar vanwege eventuele corona beperkende maatregelen is dit jaar gekozen voor aanvang om 16.00 uur.

Thema dit jaar van de Week van Gebed voor Eenheid is ‘Licht in het duister’, aan de hand van de tekst van Mattheüs 2 vers 1-12. Deze tekst verwijst naar de ster van Bethlehem, een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Daarin ligt een oproep voor ons als christenen.

De voorbereiding voor de Week van Gebed voor Eenheid is dit jaar afkomstig van christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is. Meer dan ooit heeft het Midden-Oosten een hemels licht nodig om de volken daar te leiden. De ster van Bethlehem is een teken dat God met zijn volk meegaat, hun pijn voelt, hun geschreeuw hoort en hen compassie betoont.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze viering. Mogelijk zullen we ons aan enkele beperkingen moeten houden. Daarnaast wordt u uitgenodigd om in deze week (16 – 23 januari) in de voorbeden aandacht te besteden aan onze gezamenlijke zoektocht naar eenheid onder de christenen.