Welkom aan de Keti Koti-dialoogtafel

MIDDELBURG – De jaarlijkse dialoogtafel Keti Koti, onderdeel van de herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij, wordt donderdag 30 juni 2022 gehouden in het Zeeuws Archief in Middelburg.

Na de jaren waarin de Keti Koti-dialoog in verband met de coronamaatregelen in kleine kring bij mensen thuis werd gevoerd, is er nu aan de Keti Koti-dialoogtafel weer een bredere ontmoeting mogelijk tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin). Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en tijdens de ontmoeting wordt stilgestaan bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden.

Dat verleden is tastbaar aanwezig in het Zeeuws Archief. De maaltijd en rituelen zijn verbonden met het leven op de plantages in het verleden en de dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in het heden.

De Keti Koti-dialoogtafel in het Zeeuws Archief (Hofplein 16, Middelburg) begint donderdag 30 juni om 17.30 uur. (inloop vanaf 17.00 uur). Aansluitend is er om 20.00 uur gelegenheid om deel te nemen aan de wake bij het Slavernijmonument op de Balans.

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal plaatsen en de samenstelling van dialoogkoppels is inschrijving verplicht. Om dezelfde reden wordt deelnemers gevraagd of zij een migratieachtergrond hebben. Graag aanmelden vóór 20 juni 2022 bij www.dezb.nl

Klik hier voor meer informatie over de Keti Koti Tafel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Imke Elstak (mail naar ielstak@dezb.nl of bel 0118 654153).

De dialoogtafel op 30 juni is een initiatief van Keti Koti Tafel Community Zeeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland / Four Freedoms Door Het Jaar Heen, Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland en Europe Direct.