Welkom in de Dorpskerk van Oostkapelle

OOSTKAPELLE – De rustieke protestantse Dorpskerk in het centrum van Oostkapelle is in de zomermaanden juni, juli en augustus 2020 iedere week op donderdag een uurtje te bezoeken.

Andere jaren werd de kerk wat ruimer opengesteld, maar in verband met de beperkende coronamaatregelen blijven de toren en de oudheidskamer gesloten, omdat de anderhalve meter afstand daar moeilijk in acht te nemen valt. Op verzoek van enkele dorpsbewoners is de kerk dit jaar al vanaf juni open.

Iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is de kerkruimte toegankelijk om ieder die dit wil de mogelijkheid te bieden voor een kort moment van meditatie en het eventueel branden van een kaarsje. Bij dit alles geldt: hou afstand en hou je aan de aanwijzingen van de steeds aanwezige vrijwillige surveillanten. Er mogen niet meer dan 6 tot 8 bezoekers tegelijk binnen in de kerk. De stoelen die mogen worden gebruikt zijn gemarkeerd. Blijf niet te lang zitten, zodat anderen ook de gelegenheid hebben even in de kerk te zijn.