Wemeldinge erg blij met komst ds Jan Henzen uit Wateringen

WEMELDINGE – De Protestantse gemeente Wemeldinge heeft in ds Johannes (Jan) Henzen uit Wateringen een nieuwe predikant gevonden. Johan Eckhardt, voorzitter van de kerkenraad van de pg Wemeldinge is erg blij dat ds Henzen het beroep heeft aangenomen.

,,Het is eigenlijk heel vlot gegaan. De beroepingscommissie heeft verschillende predikanten gezien. Ds Henzen past heel goed in het profiel. Hij heeft eerst kennis gemaakt met de gemeente en zich uitgebreid voorgesteld. De stemming was bijna unaniem om hem te beroepen en dat beroep heeft hij nog aangenomen ook. We hebben echt het idee dat alles goed past’’, aldus Eckhardt.

Ds Jan Henzen.

Jan Henzen (23 januari 1963) volgde na zijn studie theologie in Leiden de opleiding tot predikant. Hij liep stage in Stevenshof, een nieuwbouwwijk van Leiden. Tijdens de afronding van zijn kerkelijke opleiding werkte hij in de Hervormde gemeente Hoogmade.

Zijn eerste gemeente werd in 1994 de combinatie Parrega-Hieslum en Tjerkwerd-Dedgum. In 1999 volgde de Hervormde Wijkgemeente Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Zijn derde standplaats was de Hervormde Gemeente Wateringen, waar hij in juli 2011 intrede deed.

Ds Henzen vervult in Wemeldinge de vacature die in juli 2022 ontstond door het vertrek van ds Dick Steenks naar Dordrecht.

Op 3 maart 2024 doet ds Henzen intrede in de Maartenskerk in Wemeldinge.