Wereldjongerendagenkruis in Middelburg

MIDDELBURG – Het kruis van de Wereldjongerendagen komt vandaag, dinsdag 25 oktober 2022, in Middelburg aan. Tijdens een internationale viering wordt het kruis om 19.00 uur de HH Petrus en Pauluskerk in Middelburg binnengedragen.

Het Wereldjongerendagenkruis maakt van 14 oktober tot en met 5 november een tour door Nederland ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen, die van 1 tot 6 augustus 2023 in Lissabon worden gehouden. Ongeveer een miljoen katholieke jongeren vanuit de hele wereld worden in Lissabon verwacht, om samen met paus Franciscus hun geloof te vieren.

Het kruis dat in Middelburg aankomt is een Nederlandse replica van het officiële kruis dat al 30 jaar door de wereld gaat. In 1983 werd dit originele kruis door paus Johannes Paulus II in Rome aan jongeren gegeven om de wereld in te brengen. De Nederlandse replica kwam zaterdag 22 oktober in Bergen op Zoom aan.

De HH Petrus en Pauluskerk in Middelburg is vandaag vanaf 18.30 uur open. Tijdens de viering wordt uitleg gegeven over het kruis en de Wereldjongerendagen, en wordt samen de eucharistie gevierd. Jongeren en mensen die zich jong van hart voelen, zijn van harte welkom.

De aankomst van het WJD-kruis in Bergen op Zoom. foto Ramon Mangold