Workshop meditatief zingen in Goes

GOES – In de Vredeskerk in Goes wordt woensdagavond 27 maart 2019 een workshop meditatief zingen gehouden. Deze vierde activiteit in het kader van het leerhuis Vespers en Getijden wordt geleid door Nico Dekkers, bekend van het koor ‘Zingen in Verbondenheid’ en zijn spirituele activiteiten.

Wat is meditatief zingen eigenlijk? En wat maakt iets meditatief? Wat is de rol van de muziek die we zingen en wat is de invloed van onszelf qua lichaam en geest bij het zingen van en luisteren naar muziek?

Al luisterend en zingend worden deze en andere vragen onderzocht, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van de alleroudste bekende muziek (niet alleen christelijke muziek) tot aan de muziek van vandaag. Het geleerde wordt daarmee ook relevant voor de verspervieringen in Goes. ,,Als we leren steeds meditatief met ons innerlijk oog en oor naar de wereld te kijken en te luisteren, zal het ons zicht op de werkelijkheid verdiepen en verruimen.”

De workshop is woensdag 27 maart in de Vredeskerk van Goes van 19.30 tot 22.00 uur (inloop tot 19.45 uur). Om deel te nemen is geen zangervaring vereist. Vooraf aanmelden bij nicodekkers@zeelandnet.nl en (indien bekend) aangeven of men sopraan, alt, tenor of bas is.

Bij deelname wordt een vrijwillige bijdrage naar draagkracht op prijs gesteld.