Zang- en muziekavond GZB in Ouddorp

OUDDORP – In de Dorpskerk van Ouddorp wordt donderdag 4 augustus 2022 een GZB-zang- en muziekavond gehouden. Organist is Wim Visser uit Sommelsdijk. Toegang gratis, er is een collecte voor de zendingsorganisatie GZB. De zang- en muziekavond begint om 19.30 uur.

Het matinée-orgelconcert op zaterdag 6 augustus (11.00 uur) wordt verzorgd door ds E. Agterhuis uit Heinenoord. Samen met zijn echtgenote, mevrouw T. Agterhuis-Dannenberg (viool) zal hij werken van G. Frescobaldi, D. Buxtehude, J.L. Krabs en J.G. Rheinberger ten gehore brengen.

Ds Agterhuis (1988) is sinds 2018 predikant van de Hervormde gemeente Heinenoord. Hij studeerde theologie in Leiden en Amsterdam en deed daarna de kerkelijke opleiding in Groningen. Ds Agterhuis was al jong actief in de muziek. Zo speelde hij jarenlang cornet bij de christelijke brassband Excelsior in Zalk en de Christelijke Muziekvereniging in Hattem. Hij behaalde toen zijn diploma’s voor cornet en trompet. Toen hij in Leiden ging studeren volgde hij van 2008-2014 orgellessen bij Jaap Neuteboom in Hattem. Hij was als organist onder meer verbonden aan de Hervormde gemeente van Wezep, de protestantse gemeente Driebergen –Rijsenburg en het AMC-ziekenhuis in Amsterdam.

Mevrouw Agterhuis volgde van haar zevende tot haar achttiende vioollessen bij Frans Hengeveld. Daarnaast was ze violiste in het christelijk symfonieorkest Sjosjanim in Amersfoort. Toen zij studeerde in Den Haag was zij lid van het studentensymfonieorkest Valerius.

Toegang gratis, een bijdrage in de kosten is welkom.

Op zaterdagen kan in de Dorpskerk tevens de tentoonstelling worden bekeken van ds Sjaak Maliepaard uit Barneveld. De geëxposeerde schilderwerken hebben als thema ‘Door Geloof Alleen’.