Zeeland helpt medechristenen Pakistan

Regioavonden Zeeland voor Pakistan

 De komende maanden worden er drie regioavonden gehouden in het kader van Zeeland voor Pakistan. Begin maart is relatiebeheerder Martin Teunissen van Kerk in Actie naar Pakistan geweest. Hij heeft daar gesproken met mensen van de Kerk van Pakistan en met partnerorganisaties die ondersteund worden vanuit de actie ‘Zeeland voor Pakistan’. Op deze avonden deelt Martin zijn verhaal en willen we elkaar inspireren. 

 16 april 2018: Goes

Hervormde gemeente Levensbron. Mansholtlaan 1 Goes

19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

 23 april 2018: Arnemuiden

Gereformeerde Kerk Arnemuiden. Kerklaan 4 Arnemuiden

19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

 30 mei 2018: Hoek

Protestantse gemeente Hoek. Langestraat 6 Hoek

19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Aanmelden is niet nodig.

 “Knielend ontvang ik het brood, het lichaam van Christus. Naast mij een Pakistaanse kerkganger. Hij heeft zijn schoenen onder de kerkbank laten staan. Blootsvoets gaat hij aan het avondmaal, dat past bij het heilige moment. Ik ken hem niet, ik weet alleen dat hij behoort tot de kleine minderheid van christenen in Pakistan. We ontvangen hetzelfde brood, dezelfde wijn. Het voelt alsof ik mijn Pakistaanse buurman ken, het voelt als thuiskomen. Maar dat ik niet thuis ben, dat blijkt wel als ik een bewapende bewaker zie, die de hele dienst rond de kerk loopt. Dat is de realiteit van Pakistan. Je mag christen zijn, maar het is niet makkelijk. Er is angst, er is discriminatie. In deze realiteit vieren ze het avondmaal en zijn ze volop kerk. In deze realiteit werken onze partners. Zij helpen kinderen aan kennis van het geloof, zij helpen arme landloze boeren in hun bestaanszekerheid. Zo zijn ze tot zegen voor de samenleving. Knielend ontvang ik de wijn en voel ik dankbaarheid dat ik hier op deze plek het avondmaal mag vieren.”