Zeeuws Vlaams Kamerorkest concerteert in Kloosterzande

KLOOSTERZANDE – Het Zeeuws Vlaams Kamerorkest  onder leiding van Sabine de Groote geeft zondag 1 mei 2022 in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande een concert.

Het programma vermeldt werken van Johan Bernhard Bach (Ouverture, Air, Rondeau, Loure); pianoconcerten van Ludwig van Beethoven (Allegro Con brio, Largo) |(solist Wouter Smits). Verder worden het fluitconcert Allegro Andante van Alex Stumpel (solist Sabine de Groote), het celloconcert Tartini Largo Allegro Grave Allegro (solist Karoline Prieels) en een polonaise van Leonard van Gell ten gehore gebracht, (solisten Karoline Prieels en Aad van der Weck).

Het Zeeuws Vlaamse Kamerorkest werd in 2000 opgericht door een aantal enthousiaste amateurmusici. In de afgelopen jaren werden al diverse concerten in Zeeuws-Vlaanderen gegeven.

Solist Sabine de Groote is een beroepsmuzikante uit Zeeuws-Vlaanderen. Ze heeft in Rotterdam aan het conservatorium onder meer dwarsfluit gestudeerd en is cum laude geslaagd. Ze speelt vaak met gerenommeerde orkesten. Ze is dirigent van het Zeeuws Vlaams Kamerorkest en van een aantal muziekverenigingen in de regio.

Solist Wouter Smits is een Nederlands Belgisch klassiek pianist en componist. Hij studeerde compositie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. De bachelorfase van de studie klassiek piano rondde Wouter in 2011 cum laude af bij Joop Celis, waarbij hij werd verkozen tot laureaat van het Fontys Conservatorium. Als klassiek pianist heeft Wouter opgetreden in bekende concertzalen o.a. Vredeburg Utrecht. Hij is ook te horen geweest bij Vrije Geluiden op NPO 2. Voor de uitvoering van het 1 e pianoconcert van Beethoven met het Zeeuws Vlaams kamerorkest componeerde hij de solocadans in het eerste deel.

Solist Karolina Prieels is een Poolse celliste die op 7 jarige leeftijd begon met muziek te studeren. In 2002 begon ze haar studie aan het Muziekconservatoria van Wroclaw. In 2009 vervolgde ze haar studie aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Ze verleende haar medewerking aan CD- opnames met diverse ensembles.

De aanvang van het concert is 14.30 uur. De kerk is open vanaf 14.00 uur. Entree: Volwassenen € 12,50 p.p., kinderen tot 15 jaar € 7,50 p.p. en Vrienden van de Hof te Zandekerk € 10,00 p.p.

Toegangskaarten /reserveringen alleen via: www.stichtingdekerkinklooster.nl