Zeeuws-Vlaanderen op de bres voor vervolgde christenen

ZAAMSLAG – Werkgroep Open Doors in Zaamslag houdt zaterdag 18 mei 2019 een interkerkelijke sponsorfietstocht voor de Vervolgde Kerk. Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof.Kom en Fiets helpt vrouwen in Ethiopië, Nigeria, India, Nepal, Bhutan, Laos, Myanmar, Filipijnen, Bangladesh en Indonesië. De opbrengst van de fietstocht zal worden gebruikt voor trainingen en seminars voor vrouwen in genoemde landen, zoals weerbaarheidstraining, leiderschap, marriagecourses en discipelschapscursussen. Weduwen en wezen van vermoorde christelijke leiders ontvangen door het sponsorgeld bescherming en praktische hulp. Daarnaast wordt het geld besteed aan praktische noodhulp.

Vanaf vier plaatsen kan 18 mei vanaf 10.30 uur worden gestart voor deze fietstocht door het mooie Zeeuws Vlaamse landschap.

De startplaats is tevens de plek waar men het sponsorgeld in kan leveren.

  • Zaamslag: Protestantse Kerk, Plein 2, 4543 BH Zaamslag
  • Koewacht: St.Andries 3, 4576 EK Koewacht
  • Hoek: Protestantse Kerk, Langestraat 6, 4542 AE Hoek
  • Breskens: Het Trefpunt, Langeweg 1A, 4511 BN Breskens

Iedereen kan deelnemen aan deze fietstocht van 20 of 40 kilometer; de routes zijn geschikt voor jong en oud, en kunnen worden gefietst op een gewone fiets of een e-bike. Elke deelnemer ontvangt een routebeschrijving. Daarop staat ook het telefoonnummer van de bezemwagen in geval van nood.

Onderweg zijn pleisterplaatsen met stilteruimtes om doelgericht te bidden voor vervolgde christenen, hapjes, drankjes, sanitaire voorzieningen en kleine marktkraampjes. De gehele opbrengst is bestemd voor Stichting Open Doors. De Pleisterplaatsen blijven tot 16.00 uur geopend.

De sponsorfietstocht is een interkerkelijk initiatief binnen Zeeuws-Vlaanderen. Informatie en opgave komenfiets@solcon.nl

Om meer aandacht voor de vervolgde kerk te vragen, werden de afgelopen zeven jaar regionale ontmoetingsavonden gehouden in de Protestantse Gemeente Zaamslag. Maarten Dees, zelf van origine afkomstig uit Zaamslag, is de spreker op de ontmoetingsavond van 11 maart (aanvang 19.30 uur). Hij is sinds enkele maanden de nieuwe directeur van Stichting Open Doors.

Een Filipijnse vrouw leest de Bijbel.