Activiteiten Zeeuws-Vlaanderen

Trainingsdag Contextueel Bijbel Lezen in Hoek

HOEK – Zaterdag 26 oktober wordt in de kerk van de Protestantse gemeente Hoek van 9.30 tot 14.30 uur een trainingsdag Contextueel Bijbel Lezen (CBL) gehouden. De dag is bedoeld voor deelnemers aan CBL-groepen, geïnteresseerde gemeenteleden, predikanten en kerkelijk werkers.

Contextueel bijbel lezen betekent dat door vanuit de eigen situatie een verhaal te lezen, oude teksten relevant worden voor ons leven anno 2019. Al sprekend en lezend wordt iets ontdekt van Gods Woord als licht op ons pad.

Hanna Wapenaar, uitgezonden door Kerk in Actie, was gedurende een aantal jaren verbonden aan het Ujamaa Centrum in Zuid-Afrika. Zij liet Zeeuws-Vlaanderen tijdens haar bezoeken aan de gemeenten, kennis maken met het contextueel bijbel lezen. Er is inmiddels een aantal gespreksgroepen actief. Kerk in Actie stimuleert en ondersteunt de methode, hopende dat de bekendheid zich via de actieve gespreksgroepen verspreidt. De training is bedoeld voor een ieder die aan de slag wil met deze methode. Daarvoor worden handvatten, input en ondersteuning aangereikt. Klik hier voor meer informatie over CBL.

De Classis Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking (CZWO) commissie Zeeuws-Vlaanderen (en van daaruit ook veel ZWO-commissies en diaconieën in Zeeuws-Vlaanderen) steunden Hanna Wapenaar en het Ujamaa Centrum in Zuid-Afrika.

Informatie over aanmelden voor de trainingsdag volgt; voor vragen kunt u mailen met ds Aart van Houweling uit Zuidzande: avanhvdm@zeelandnet.nl

—————————————————————————————————–

Gert van Hoef en Akko de Feijter concerteren in Hoek voor Pakistan

HOEK – Organisten Gert van Hoef en Akko de Feijter geven vrijdag 1 februari een concert in de protestantse kerk aan de Langestraat in Hoek. De opbrengst (collecte) van deze avond is bedoeld voor de actie Zeeland voor Pakistan.

De kerk in Hoek is uitgerust met een bijzonder orgel: een digitaal kerkorgel, een Cambiare 323 Hauptwerk, waarin acht verschillende originele kerkorgels (waaronder die van de Laurenskerk in Rotterdam en van de Dom in Utrecht) zijn voorgeprogrammeerd.

Gert van Hoef (1994, Barneveld) begon zijn orgelcarrière pas op 13-jarige leeftijd als autodidact. In 2013 ging hij studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Regelmatig geeft hij optredens, waarbij hij eigen bewerkingen en improvisaties van psalmen en gezangen, filmmuziek en klassieke concerten voor orkest op het orgel ten gehore brengt. Hij won verschillende concoursen, zoals het Interclassic Music Concours, het Feike Asma Concours in de categorie 16-19-jarigen en het Govert van Wijn-Concours. Er zijn inmiddels verschillende CD’s en DVD’s van hem uitgebracht.

Akko de Feijter is geen onbekende in Hoek. Samen met Martin Mans nam hij twee jaar geleden het digitale kerkorgel met een concert in gebruik in de nieuwe kerk van Hoek. Ook is hij regelmatig organist in deze kerk tijdens de diensten.

Het programma belooft naast orgelmuziek ook samenzang.

Het concert begint om 19.30 uur, de deur is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

 

 

%d bloggers liken dit: