Help de zeelieden in nood

VLISSINGEN – Net als vrijwel alle mensen op deze wereld worden ook zeevarenden nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de wereldwijde pandemie. Dit zorgt nog steeds voor onrust en onzekerheid, boven op het toch al zware en vermoeiende werk aan boord en de lang perioden die een zeevarende gescheiden is van zijn familie thuis. Hoe gaat het daar? Zal ik hier aan boord veilig kunnen blijven? Hoe moet het verder?

In de tijd rond Kerstmis is het dubbel zwaar is om gescheiden te zijn van je familie.Dat geldt zeker in tijden van de pandemie, maar dat gold ook in alle jaren daarvoor. Daarom zamelt de Stichting Mission to Seafarers Vlissingen, evenals bijna alle andere zeemanshuizen ter wereld opnieuw spullen in. Vrijwilligers sorteren de binnengekomen artikelen en maken er kerspakketten van.

Dominee Pascal Handschin (Nieuw- en Sint Joosland-Ritthem) behoort tot de mensen die de pakketten rond Kerstmis naar de bemanningen brengen op de schepen in Vlissingen. Voor kerst ontvangen bemanningsleden in Vlissingen-Oost een pakket met cadeaus. Spullen die handig zijn om te hebben en enkele lekkernijen en souvenirs. Al met al een klein teken van waardering voor het werk dat zeevarenden dagelijks voor verzetten voor de mensen aan de wal.

Er bestaat behoefte aan de volgende artikelen:
-douchegel
-deodorant
-scheerschuim
-scheermesjes
-shampoo
-tandpasta
– tandenborstel
-sokken
-handschoenen
-Toblerone-chocolade (tabletten van 100 gram)
-zakjes pinda’s of noten
-reclamebalpennen.

Inleveradressen (tot en met zaterdag 11 december):
Zeilmakerij Van de Gruiter, Edisonweg 1, Vlissingen
Familie De Smit, Kastanjestraat 32, Goes

Wie de helpende hand wil bieden kan dit ook doen met het overmaken van geld naar IBAN nummer NL09 RABO 0132 0041 86 ten name van Stichting the Mission to Seafarers, met het kenmerk ‘Kerst’. Informatie over het zeemanshuis in Vlissingen-Oost staat op www.missiontoseafarers.nl