Geerteskerk  Kloetinge deze zomer doordeweeks OPEN..

KERK OPEN: Vanaf  zaterdag 2 juni a.s. staat het oudste gebouw van Kloetinge, de Geerteskerk , ook weer  doordeweeks open voor Uw bezoek, voor bezichtiging, voor een moment  van rust en bezinning ! De kerkgidsen ontvangen U graag op woensdagmiddag 13.30 u. tot 16.00 u. en  zaterdag 10.00 u.  tot 16.00 u. De openstelling duurt t/m 8 september a.s..

Expositie : “ Nieuw en vertrouwd “  is de titel van een unieke expositie van iPad schilderijen van ons gemeentelid Nel Arrebout-van Damme. Naast acrylverf  werkte ze met olieverf, tot ze het schilderen met de iPad ontdekte. Met deze techniek  schildert ze herkenbare schilderijen, maar bewerkt het tot een heel eigen voorstelling, waar de kleur vanaf spat. Ze exposeerde eerder o.a. in Goes, Ellewoutsdijk en Wemeldinge. We zijn blij onze bezoekers hier ook van kunnen laten genieten. Vanaf 6 juni !!

Zomerconcerten  : Op  zaterdagen van 9 juni t/m 21 juli is er  GRATIS muziek in de kerk door verschillende koren, ensembles en solisten .

9 juni: Bavokoor  uit Goes met instrumentalisten,
16 juni: Blokfluitensemble Mar Azul  met kinderkoor muziekschool
23 juni: Mariette Everse met muziekleerlingen
7 juli: Mariette Everse: orgel en piano,
14 juli: Steven Knieriem: orgel
21 juli: Henk Tazelaar: orgel.   Alle concerten:  aanvang 15.00 uur.

Wilt u met meerdere mensen, als groep bijvoorbeeld met een reünie, de kerk bezoeken, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer G.Kingma Telefoon 0113- 215672

KERKENPAD :
KERK OPEN Geerteskerk is ook onderdeel van een KERKENPAD ROUTE, die 11 jaar geleden  is opgezet en waaraan nu 12 kerken in Zuid-Beveland meedoen. Zie voor deelnemers en kaart:  en verdere info :www.pknkloetinge.nl  en  onder “kerkopen”. Ook liggen er foldertjes met de route op de leestafel onder de toren !! Van harte welkom.

Exposities in toeristenkerk Dishoek

In de toeristenkerk van Dishoek worden de komende maanden verschillende leuke exposities gehouden.
Een overzicht:
– 16 tot en met 21 juli expositie van een groep beeldende kunstenaars uit Koudekerke, openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur;
– 30 en 31 augustus alsmede 1 september: in het kader van de Kunstroute Koudekerke, expositie van kunst gemaakt door een groepje leerlingen van CSW Middelburg. De openingstijden zijn nog nog niet bekend.

Adres kerk:  Houtenhandlaan 6, 4371 PW