Gemeenteleden drie jaar theologisch geschoold

MIDDELHARNIS – In verenigingsgebouw De Hoeksteen in Middelharnis kregen zaterdag 12 mei 2019 negen mensen een certificaat voor het trouw volgen van de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden. Zij kwamen gedurende drie jaar om de twee weken bijeen om onderwijs te ontvangen in de vakken Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek, Praktische Theologie, Ethiek en Missiologie.

foto Teun Grinwis

Dominee  A.L. (Leo) Molenaar reikte het certificaat uit aan de volgende cursisten: Annet Alberts-Schuitemaker uit Melissant; Kees Andries uit Sint Maartensdijk; Simon en Janny Romijn-Tanis uit Ouddorp; Leo Schipper uit Oud-Beijerland; John Stolk uit Oud-Beijerland; Dirk en Jacomien Verblaauw-van den Herik uit Strijen en Bram Verwers uit Sommelsdijk.

Kennis doorgeven

In zijn toespraak bij de overhandiging van de certificaten benadrukte de cursusleider dat het de bedoeling is dat met de opgestoken kennis ook wat gedaan wordt binnen de plaatselijke gemeente. Het is goed dat  de gemeente gebruik maakt van gemeenteleden die door een stuk toerusting en vorming ingezet kunnen worden in allerlei gemeentewerk. Namens de cursisten dankte Johan Stolk de docenten voor het onderwijs dat ze in de afgelopen jaren ontvingen.

Nieuw seizoen

Het volgende seizoen start zaterdag 28 september 2019 om 9.00 uur. De introductiebijeenkomst staat gepland voor woensdag 11 september 2019 in  De Hoeksteen aan Ring 19 in Middelharnis. Aanvang 19.30 uur.

Studium Generale

De Studium Generale, bedoeld voor hen die de TVG-cursus hebben afgerond, vangt op 12 oktober 2019 om 9:00 uur aan. Dan wordt aandacht besteed aan de veranderde positie van de vrouw, welke verstrekkende gevolgen voor de maatschappij en de kerk heeft. Het thema wordt: “Vrouw en kerk”. Iedere maand zal een van de docent dit thema vanuit zijn vakgebied benaderen en op de cursus gedurende het seizoen behandelen.

Meer informatie staat op de website www.cursustvg.nl Informatie vragen kan ook per e-mail via het adres Mailadrs: info@cursustvgmiddelharnis@gmail.com of bij de cursusleider ds. A.L. Molenaar telefoon 0111-483880.