Gezelligheid en warmte voor ouderen op vakantie

VLISSINGEN – Soms is er ook goed nieuws in deze coronacrisis en daar worden we als redactie blij van! We ontvingen een verslag van de Zeeuwse vakantieweek: 41 gasten, in de leeftijd van 70 tot 101, uit alle delen van Zeeland, en 27 vrijwilligers brachten van 7 tot 14 maart 2020 een gezellige week door in Nieuw Hydepark in Doorn. Onder de naam Hydepark staat: Geloof-Hoop-Liefde en dat drukt precies uit hoe de gasten deze vakantieweek hebben ervaren.

De wereld veranderde in deze week door het coronavirus en de beperkende maatregelen. Natuurlijk waren ook de vakantiegangers bang dat het virus hen zou treffen en zij hielden zich dan ook goed aan de richtlijnen, zoals geen handen meer schudden, niet kussen tijdens de bezoekmiddag op woensdag en vaak de handen desinfecteren. Toch laten de foto’s van de week enkel vrolijkheid en gezelligheid zien. Het park is, nadat de groep vertrok, gesloten.

Onder de gasten was ds C.L. de Rooy uit Rotterdam/IJsselmonde. In de kapel van het gebouw ging hij  op zondag voor in een dienst, waarin het Heilig Avondmaal werd gevierd. Op woensdag was er een korte bidstond en op vrijdag een vesperdienst.

De dagen waren gevuld met veel gezelligheid en warmte. Er werd samen gegeten, gelachen, geborreld, gepuzzeld, van de bosrijke omgeving genoten, gefietst op speciale tweezitters, gewandeld, samen gezongen, gemusiceerd, er waren optredens en voordrachten, er werden spelletjes gedaan en een puzzeltocht gemaakt. Natuurlijk was er veel aandacht voor de individuele gasten, zo werd bij enkele dames het haar in de krul gezet en kregen zij een manicure. Ook de paashaas kwam langs met een mandje eitjes. Dinsdag bracht de groep een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, waar werd genoten van heel veel moois en op donderdag werd een dagje gewinkeld in Veenendaal.

Deze vakantie ging uit van de verschillende PKN-diaconieën en werd gevierd in het gebouw Nieuw Hydepark van de kerken in Doorn. De gasten waren ouderen die door hun leeftijd en/of een lichamelijke handicap niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Zij betaalden 600 euro per persoon om mee te kunnen.

De Zeeuwse vakantieweek voor 2021 is gepland voor 29 mei tot 5 juni. Voor de begeleiding worden nog nieuwe vrijwilligers gezocht. Zit u in de zorg, en wilt u uw medemens een onvergetelijke vakantie bezorgen, waar u heel veel waardering voor terug krijgt, neem dan contact op met Flip de Leeuw 06-31651589 voor meer informatie.