600-jarige Grote of Maria Magdalenakerk Goes zélf aan het woord in theatervoorstelling


GOES – De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes bestaat 600 jaar en om dat te vieren is van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juli de kleurrijke en muzikale theatervoorstelling ‘600 jaar Kerk(ont)wijding in Goes’ te zien in het monumentale bedehuis. De kerk komt daarin zélf aan het woord over haar roerige geschiedenis. Centraal staat de wijding van het bedehuis 600 jaar geleden.

Wat heeft deze kerk door de eeuwen heen betekend voor Goes? Welke functies heeft zij gehad voor haar bewoners? En wat als zij, in navolging van vele andere kerken, ook gesloten wordt. De kerk zal in ‘600 jaar Kerk(ont)wijding in Goes’ zelf vertellen over bekende en vooraanstaande Goesenaren en over de tot nu toe anoniem gebleven inwoners van Goes die in de loop der eeuwen in het gebouw bijeen kwamen. Er zullen geheimen worden gedeeld en wijze mannen, die hun waarheid verkondigden vanaf de kansel, treden voor het voetlicht. En welke opmerkelijke helden liggen onder de vloer van de kerk begraven? Wie waren de arme vrouwen die gevangen zaten in de librije? Welke muziek klonk langs de lange wanden van de kerk? En waarom onteerde de openbare weg te heiligste plek van de kerk?

Tekst: Broeder Dieleman; compositie: stadscomponist Anne-Maartje Lemereis, regie: SasaHara, muzikale leiding: Rutger Valentijn Mauritz.

Aan de voorstelling wordt meegewerkt door musici, een orkest, (koor)zangers, acteurs, dj, dansers en figuranten.

Realisatie: Stichting Maria Magdalena Cantorij en partnerorganisaties zoals de Muziekschool Zeeland.

De voorstellingen zijn van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juli (twee voorstellingen per avond, een vroege voorstelling om 19.00 uur en een latere voorstelling om 21.00 uur).

Klik hier voor tickets