Abma, oud-predikant Poortvliet, overleden

kansel kerk Poortvliet

GOUDA – Dominee G. H. Abma, emeritus-predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, is woensdag 29 maart 2017 na een ziekbed overleden.  Gerrit Hette Abma werd op 26 december 1947 geboren te IJsselstein. Na zijn studie theologie in Utrecht werd hij op 26 december 1974 predikant in de hervormde gemeente in Poortvliet. De  bevestigingsdienst werd geleid door zijn vader H. G. Abma, die behalve predikant, die ook bekendheid genoot als SGP-politicus.
Ds. G. H. Abma verruilde op 29 april 1979 Poortvliet voor Ederveen om vervolgens op 4 september 1983 intrede te doen in Gouda. Daar stond hij tot aan zijn emeritering op 1 januari 2013.
Abma werkte mee aan de dagboekjes van Gereformeerde Zendingsbond (GZB) en was een bekende vertegenwoordiger van Christenen voor Israël. Hij schreef voor die organisatie talloze columns, die scherp van toon konden zijn.
Dienst van gebed en dankzegging: dinsdag 4 april in de Sint Janskerk in Gouda, aanvang 19.30 uur. Teraardebestelling woensdag 5 april op de begraafplaats  aan Eiteren 19 in IJsselstein.