Afscheid Derk Blom met bijeenkomst over eenzaamheid

OOSTBURG – Het onderwerp eenzaamheid’ staat vrijdag 27 september 2019 centraal tijdens een bijeenkomst van JOTA, het huis voor ontmoeting en inspiratie in Oostburg. De bijeenkomst rond de titel ‘Op weg naar samen’ is bedoeld als afscheid van dominee Derk Blom, intussen oud-voorzitter van Jota. In eerste instantie zou ‘Op weg naar Samen’ op 8 juni worden gehouden, maar omdat er te weinig aanmeldingen waren, is besloten de middag uit te stellen tot het najaar.

Derk Blom

Beroepskrachten en verder alle andere mensen die belangstelling hebben voor het  aangegeven thema zijn van harte welkom op de bijeenkomst. Deze begint om 14.00 uur in het pand van Jota aan het Raadhuisplein 4 in Oostburg. Aanmelden is gewenst via email: jota.oostburg@gmail.com  of telefoon 0117-308154.

Het programma is als  volgt:
13.30 uur Inloop
14.00 uur: Welkom en opening
14.10 uur: Inleiding door mevrouw Jeanine Sinke van het Aandachthuis in Middelburg. Zij is expert op het gebied van eenzaamheid. Eenzaamheid is één van de grootste problemen van deze tijd: er ligt een grote druk op mensen om te slagen. Niet iedereen kan aan al die verwachtingen voldoen, zodat veel mensen zich mislukt voelen. Het gevolg is het zich terugtrekken ‘op eigen erf’, met vereenzaming als gevolg. Jeanine Sinke zal na haar inleiding met de deelnemers op een interactieve manier aan het werk gaan om meer inzicht te geven over dit onderwerp.
16.00 uur: Gezellig samenzijn en mogelijkheid om afscheid te nemen van Derk Blom en zijn partner Cocky de Jong, die ook vrijwilliger bij JOTA was.
17.00 uur einde van de bijeenkomst.