Alexander den Hartog nieuwe predikant HHG Tholen

THOLEN – De Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) in Tholen heeft in Alexander den Hartog een nieuwe predikant gevonden. De kandidaat uit Kesteren volgt in Tholen ds W.F. ’t Hart op die eind 2022 naar Zwartebroek-Terschuur vertrok.

Alexander den Hartog.

Predikantszoon Alexander den Hartog (35) studeerde eerst voor een andere carrière: na een jaar pabo aan Driestar educatief in Gouda stapte hij over naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) waar hij International Business and Languages studeerde. Hij volgde ook een jaar college in deze richting aan de Universidad de Sevilla. De praktijk van een baan in de internationale verkoop deed hem echter besluiten opnieuw van richting te veranderen.

Hij ging aan de VU in Amsterdam theologie studeren en volgde de predikantenopleiding. Daarnaast was hij parttime docent Engels en Godsdienst op het Van Lodenstein College in Barneveld.

Sinds oktober 2020 heeft Alexander den Hartog preekbevoegdheid en sinds maart 2023 was hij beroepbaar. De afgelopen twee jaar was hij parttime werkzaam als pastoraal werker in de HHG Giessendam-Neder-Hardinxveld-Sliedrecht en in Ederveen.