Alternatieve Kerst in De Herberg

VLISSINGEN – ‘Kerst in Trek’ op 24 december in de Vlissingse Sint Jacobskerk kan helaas niet doorgaan in verband met de ingestelde lockdown. De Protestantse gemeente Vlissingen heeft daarom een alternatief bedacht en kerkelijk ontmoetingscentrum De Herberg aan het Bellamyplein helemaal in kerstsfeer ingericht met een deel van de geplande Kerst in Trek-tentoonstelling uit de Sint Jacobskerk.

Nu het winkelend publiek uit het centrum van Vlissingen is verbannen, de Sint Jacobskerk vanwege de lockdown haar deuren heeft moeten sluiten en de kerkdiensten alleen nog digitaal te bezoeken zijn, is het heel stil in het centrum van Vlissingen. Er is dit jaar zelfs plaats genoeg in de anders zo bruisende Herberg. Eindelijk lijkt er ruimte voor Maria om haar intrek te kunnen nemen. Dat doet ze dan ook, zelfs met stal en al! Dat en veel meer kunt u op en achter de vensters van De Herberg bekijken.

Hoogte- en dieptepunten

U ziet de dieptepunten van 2020, maar ook goede berichten. De moed en de inzet waarmee mensen in 2020 hebben laten zien wat mogelijk is. Johannes houdt ons een spiegel voor. Wie ben je? Om hen heen zien we inspirerende voorbeelden, bemoedigende woorden en bekende gezichten. Hoe vieren we kerstfeest anno 2020? Wat is de hoop die wij koesteren bij de geboorte van een kind, want daar gaat het feest toch over?  Maria zingt haar lied van bevrijding, en neemt ons mee in de traditie van eeuwen. In het midden de stal, tussen de beestenboel en te midden van gewone mensen, ligt het kind voor wie engelen zingen en een ster hemel en aarde in beroering brengt. Wat zegt het ons, wat geloven we anno 2020? Gaan we met vertrouwen 2021 in? ‘Winnen doen we met z’n allen’, zei Johan Cruyff ooit.

Omdat de gemeenteleden in januari geen nieuwjaarswensen kunnen uitwisselen in de kerk, nodigt de kerk iedereen uit om nieuwjaarswensen in de brievenbus van De Herberg te doen of digitaal te sturen naar w.alserda@pkn-vlissingen.nl. De wensen worden op zondag 3 januari 2021 rond de kerkdienst via kerkomroep getoond als een digitale nieuwjaarsreceptie!

Kerst in de Herberg is te zien tot en met 6 januari 2021, Bellamypark 151, Vlissingen.

De Herberg in Vlissingen in kerstsfeer.