Anne Verstraten.

Anne Verstraten (73) overleden

door Anneloes Steglich

MIDDELBURG – Op 11 april 2024 overleed Tannetje (Anne) Verstraten op bijna 74-jarige leeftijd. Zij woonde met  haar kat Moortje in Middelburg.

Anne Verstraten.Anne (10 mei 1950) heeft vele jaren als secretaresse gewerkt bij het Provinciaal Kerkcentrum van de Hervormde Kerk aan de Singelstraat in Middelburg en werd later hoofd van het secretariaat van het Regionaal Dienstencentrum Zeeland van de Protestantse Kerk aan het Stationspark in Goes. Naast haar werk verzorgde zij een aantal jaren het secretariaat van de Wereldwinkel in Middelburg.

In haar vrije tijd was Anne graag bij de zee. Ze was een echte zonaanbidster. Samen met haar collega en vriendin Wil Houtop was ze als het maar even kon in of rond hun strandhuisje bij Dishoek te vinden. Na de dood van Wil in 2005 richtte ze zich op de mantelzorg voor haar gehandicapte broer en na haar pensionering op de zorg voor haar moeder en een oom en tante. Anne kreeg zelf de nodige lichamelijke ongemakken en moest een zware operatie ondergaan, waardoor haar leven zich de laatste jaren in heel kleine kring afspeelde.

Het overgrote deel van haar werkzame leven werkte Anne Verstraten voor de kerk, waardoor zij bekend was bij ontelbaar veel vrijwilligers en voorgangers. Vanuit haar diaconale taken was zij onder andere betrokken bij de organisatie van de Rooseveltweken. In haar Goese jaren ondersteunde zij de ambtelijke vergaderingen, visitatie en het bestuur van het Regionaal Dienstencentrum. Oud collega Bart van Noord: ,,Anne kende de kerk, kende veel gemeenten en nog meer vrijwilligers door en door. Ze was geen mens om zichzelf op de voorgrond te zetten, maar had er aandacht voor dat de kerkelijke organisatie zo goed mogelijk kon functioneren. Dat is een kwaliteit die zeer te waarderen is.”

Na de sluiting van het Dienstencentrum in 2007 werd een regeling getroffen waardoor zij nog enkele jaren de ambtelijke ondersteuning kon voortzetten en daarnaast werkzaam was voor de stichting GeeVer (GEEstelijke VERzorging voor mensen met een beperking).

Anneloes Steglich: ,,In die periode deelden Anne en ik een kantoorruimte bij Mee Zeeland in Middelburg.  In onze vrije tijd gingen we regelmatig samen naar de film. Het was fijn om met Anne samen te werken. Ze had een brede interesse, las veel en haar ervaring als zus van een broer met een verstandelijke beperking maakte haar extra betrokken bij het werk voor GeeVer.”

In 2010 ging Anne met vervroegd pensioen.