‘Automan’ wordt dominee in Nieuw-Beijerland

NIEUW-BEIJERLAND – De hervormde gemeente Nieuw-Beijerland heeft een nieuwe predikant gevonden in proponent A. P. Pors uit Wekerom.

A. P. Pors

De 49-jarige Ad Pors had eerst een loopbaan bij verschillende autobedrijven als (after)salesmanager en daarna als docent Mobiliteit en Transport aan het Van Lodenstein College in Hoevelaken, eer hij zijn roeping volgde en aan een theologiestudie begon. Hij ging achtereenvolgens studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam.  Hij behaalde zijn bachelor theologie in 2016 en rondde de studie voor gemeentepredikant in 2019 af.

Sinds september 2017 was hij kerkelijk werker in de hervormde kerk van Lunteren en catecheet in de pastoraatsgemeente van Doetinchem. Sinds september 2019 was hij tevens pastoraal medewerker in de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn en in de hervormde gemeente van Ernst.

Wekerom zal Ad Pors ook op een ander vlak missen: hij was er ruim twintig jaar kerkorganist.

Pors, geboren in Dordrecht, was oorspronkelijk lid van de Gereformeerde Gemeente. Tijdens zijn studie autotechniek in Apeldoorn ging hij over naar de hervormde kerk.

In Nieuw-Beijerland volgt hij ds A.J. Post op, die in juni 2018 naar ’t Harde vertrok.