Benefietconcert in Axel voor Delta voor Colombia

AXEL – In de PKN-kerk van Axel wordt zaterdag 11 mei een benefietconcert gegeven ten bate van het ZWO-project Delta voor Colombia- kinderen in achterstandswijken weerbaar maken. Het concert  wordt uitgevoerd door Péter Lukács (altviool) en Souhei Yamagami (piano) en heeft als titel ‘The Day of Atonement’ of ‘De dag van verzoening’.

Péter Lukács woont sinds januari van dit jaar in Axel, en was daarvoor nog maar twee maanden in Nederland. Péter is professioneel musicus uit Hongarije, maar moet nu helaas zijn brood verdienen met een kantoorbaan. Bij toeval kwam hij in de kerk in Axel terecht en hij wil met het concert graag iets terugdoen. De PG Axel vond het passend om als goede doel te kiezen voor het ZWO-project in Colombia.

Péter Lukács en Souhei Yamagami .

Péter Lukács speelt al muziek sinds zijn kindertijd, hij is de derde generatie altviolist in zijn familie. Hij speelde met grote orkesten als de Staatkapelle Berlin, de Wiener Philharmoniker en de Tonkünstler Wien. Péter gelooft dat cultuur en klassieke muziek één van de belangrijkste pijlers vormen in een democratische samenleving. Om zeker te weten dat het een kwalitatief hoogstaand concert wordt liet hij pianist Souhei Yamagami overkomen, die van origine uit Japan komt.

Op het concertprogramma staan werken van Offenbach, Bruch en Franck.

Het concert begint om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur met ontvangst met koffie/thee. Na afloop is er gelegenheid om na te borrelen.