Bezinning op Goede Vrijdag met de kruiswegstaties van Jan Toorop

SIMONSHAVEN – Een persoonlijke bezinning op de betekenis van het lijden en sterven van Jezus: dat kan op verschillende manieren op Goede Vrijdag (29 maart) in Simonshaven. Zo is er een gezamenlijke wandeling in het Bernissegebied bij Simonshaven aan de hand van de kruiswegstaties van Jan Toorop.

Deze kruiswegstaties van Toorop verbeelden de laatste uren van het leven van Jezus op een indringende en tegelijk verstillende manier. Bij elke statie wordt een korte meditatieve tekst gedeeld. Er wordt in stilte gewandeld en aan het slot is er voor wie dat wil nog gelegenheid om ervaringen te delen.

Daarnaast kan individueel worden gewandeld. Voor wie niet kan of wil wandelen is er de mogelijkheid om thuis (gelijktijdig of later) de kruiswegstaties leidend te laten zijn bij een persoonlijke bezinning. Via een besloten appgroep worden afbeeldingen en teksten gedeeld.

De bezinningswandeling begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via opzoeknaardebron@gmail.com of 06-20526128 (ook voor vervoer).

De organisatie van deze Goede Vrijdag-bezinning is in handen van de regionale brongroep, ooit ontstaan vanuit de Protestantse Wijkgemeente De Dorsvloer in Spijkenisse. De groep is inmiddels regionaal geworden door de deelname van voorgangers en gemeenteleden van diverse protestantse gemeente in Nissewaard. De brongroep organiseert vooral activiteiten met een meditatief karakter zoals Taizévieringen, Ionadiensten en zangdiensten rondom een bepaald thema.