Bijstandsgezin gratis op vakantie

Voor veel mensen in Nederland is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend door gebrek aan geld. Om hen ook de gelegenheid te geven een fijne vakantie te vieren, biedt Het vakantiebureau samen met RCN Vakantieparken 100 gratis vakantieweken voor gezinnen op bijstandsniveau. Vandaag, 24 februari 2021, start de aanmeldingsperiode voor deze gratis ‘diaconale gezinsvakanties’.

Gezinnen kunnen zelf aangeven wanneer ze in 2021 op een van de RCN parken in Nederland vakantie willen vieren. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen deze gezinnen een vakantie vieren in een bungalow, mobilhome of safaritent. Hieronder een kort filmpje over de ervaring van enkele gezinnen.

(bericht gaat verder onder video)

Hoe werkt het?

* Wanneer u een gezin met jonge en/schoolgaande kinderen (maximaal 6 personen) op bijstandsniveau kent, dat graag van dit aanbod gebruik wil maken, kunt u uw diaconie hierover benaderen. De diaconie kan samen met het betreffende gezin de aanvraag inclusief korte motivatie indienen.
* Om iedereen de kans te geven vakantie te vieren, worden alleen aanvragen van gezinnen, die nog niet eerder van dit aanbod gebruik hebben gemaakt en jaren niet op vakantie zijn geweest, in behandeling genomen.
* Vanaf 1 maart kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden. Het ingevulde formulier kunt u sturen per mail naar info@hetvakantiebureau.nl of per post naar Het vakantiebureau, Postbus 264, 3940 AG te Doorn.
* Het aanmeldformulier dient uiterlijk 30 maart 2021 te zijn ontvangen bij Hetvakantiebueau.nl.
* In de week van 12 april informeren we de gezinnen en de betrokken diaconieën over eventuele plaatsing.
* Het vakantiebureau vraagt een kleine bijdrage voor de bemiddeling (€ 75,- voor een verblijf van een week of € 35,- voor een weekend).

Ouderen in het zonnetje

Ook (mobiele) ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn weer van harte welkom bij RCN Vakantieparken. In de week van 6 tot en met 10 december kunnen 150 ouderen genieten tijdens de gratis midweek ‘ouderen in het zonnetje’ op een drietal RCN Vakantieparken. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan.

Ouderen kunnen door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn dit jaar ook enkele individuele plekken beschikbaar. Vanaf half juni kunnen senioren weer worden aangemeld. Om zoveel mogelijk ouderen, die dit vaak zo nodig hebben, een fijne midweek te kunnen bieden hebben we uw hulp nodig. Zoekt u mee naar deelnemers? Hieronder een filmpje met een impressie van de ouderenmidweek.

(bericht gaat verder onder video)

Vakanties met een dubbele glimlach

RCN Vakantieparken biedt een bijzonder combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk. Al ruim 65 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach. Voor meer informatie over deze mooie organisatie en hun vakantiemogelijkheden in Frankrijk en Nederland kijk ook eens op rcn.nl.

Het vakantiebureau

Het vakantiebureau organiseert vakanties met Aandacht. Zij organiseert al bijna 60 jaar vakantieweken in Nederland voor circa 2500 vakantiegasten en is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Wilt u meer informatie over de andere mogelijkheden? Kijk dan ook eens op Hetvakantiebureau.nl. Het vakantiebureau ontvangt financiële steun van Kerk in Actie.

Bron: Protestantsekerk.nl