Christian Westerink wordt door zijn broer bevestigd als Elimpredikant

TERNEUZEN – Ds Marnix Westerink uit Veenendaal zal zondag 16 januari 2022 zijn jongere broer proponent Christian Westerink als predikant bevestigen van de Hervormde gemeente Elim in Terneuzen. Dat gebeurt tijdens een feestelijke dienst in de Grote Kerk van Terneuzen.

Christian Westerink.

De Elimgemeente is naar dit grotere kerkgebouw uitgeweken in verband met de coronamaatregelen. Aangezien de Protestantse gemeente Terneuzen momenteel ook tijdelijk kerkt in de Grote Kerk, begint de Elimdienst pas om 11.45 uur.

Aan de handoplegging doen 11 mensen mee, onder wie ds Marnix Westerink, de vader van de beide predikanten uit Nunspeet, en de schoonvader (uit Gorinchem) van Christian Westerink. Beiden zijn ouderling. ’s Middags is de intrededienst van ds Christian Westerink in de Elimgemeente.

Christian Westerink (Nunspeet, 16 november 1990) gaat voor 50 procent aan de slag in Terneuzen. Vooralsnog blijft hij ook nog 50 procent werken in Middelharnis als pastoraal werker in de Hervormde gemeente.

Hij wordt de eerste predikant van deze Elim-wijkgemeente. Zijn bevestiging en intrede lieten wat op zich wachten omdat hij huisvesting moest zoeken. De Hervormde wijkgemeente Elim is verbonden met de Gereformeerde Bond.

Lees ook: Nieuwe predikant voor Elim Terneuzen