ds M Messemaker

Cillaarshoek dankbaar en blij met komst ds Messemaker

CILLAARSHOEK – ‘Met dankbaarheid en vreugde’ heeft de Hervormde gemeente van Cillaarshoek bekendgemaakt dat ds Messemaker uit Nijkerk het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen om in deeltijd predikant van de gemeente te worden. Cillaarshoek zat sinds januari zonder pastoraal medewerker, nadat proponent G.R. Mauritz predikant werd in Randwijk.

ds M Messemaker

Ds M. Messemaker

Marinus Messemaker (25 november 1969) studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden. In 1998 werd hij predikant van de Hervormde gemeente Kamerik. Daarna volgden de Hervormde gemeenten van Oud-Beijerland (2003), Monster (2007), Woudenberg (2012) en Nijkerk (2017).

Vanaf augustus 2011 was hij tevens docent godsdienst aan het Wartburg College van Rotterdam-Dordrecht (locatie Guido de Brès). Die baan wordt nu uitgebreid met meer lesuren, waarvoor hij in maart 2021 een nieuwe aanstelling kreeg. De predikant heeft er toen bewust voor gekozen om zich tegelijkertijd  weer beroepbaar te stellen, maar dan als deeltijdpredikant.

In 2018 werd ds Messemaker ook presentator van de Reformatorische Omroep. Verder is hij sinds 2010 voorzitter van de Vereniging Vrienden van Padureni, een vereniging die als oogmerk armoedebestrijding heeft en het ter plaatse verlenen van materiële en geestelijke hulp aan arme Roma’s in Roemenië (Padureni). Daarnaast is de predikant heel actief in het Hervormd JeugdWerk, waarvoor hij veel YouTubefilmpjes maakte. Klik hier.

Godsdienstleraar Geert de Korte sprak in november 2020 voor zijn YouTubepagina Woorden voor jou met ds Messemaker. De predikant vertelde onder meer over zijn roeping, kerkelijke verdeeldheid en levenslessen.