De vijf beste Bijbel-apps op een rij

De Bijbel heb je niet altijd op zak, maar je telefoon wel. Daarom zijn Bijbel apps ook zo handig! We zetten er 5 voor je op een rij.

YouVersion

De meest bekende en veelgebruikte Bijbel app is waarschijnlijk YouVersion. Het is een eenvoudige app met meer dan 1200 (!) Bijbelvertalingen. De app heeft ook extra’s zoals een leesplan, en je kunt notities en markeringen instellen. Gratis, zonder advertenties en beschikbaar voor iOS, Android en Voice.

Online Bijbel

De Online Bijbel biedt naast toegang tot bijbelteksten in verschillende vertalingen ook handige extra studiemogelijkheden, zoals thematische registers en een woordenboekfunctie in het Nederlands. Het basispakket is gratis en kun je naar eigen wens aanvullen met betaalde extra’s. Beschikbaar voor WindowsAndroidiOS en macOS

Mijn Bijbel

App van het Nederlands Bijbelgenootschap waarmee je ook offline de Bijbel kunt lezen. De volgende vertalingen zijn opgenomen in de app: Nieuwe Bijbelvertaling, Bijbel in Gewone Taal, Herziene Statenvertaling, NBG-vertaling 1951, Statenvertaling, Bibel (Friese vertaling) en Groot Nieuws Bijbel. Op het startscherm van de app staat de Bijbeltekst van de dag. De app wordt nog stapsgewijs uitgebreid. Gratis en beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Blueletterbible

Deze Engelstalige app is geschikt voor mensen die grondig een preek of Bijbelstudie willen voorbereiden. Met toegang tot commentaren, Hebreeuwse en Griekse grondtekst, concordanties en meer. Gratis en toegankelijk voor Android en iOS.

OliveTree

Deze app is ook Engelstalig en biedt je naast de bijbelvertalingen ook offline aanvullend studiemateriaal, zoals commentaren en overzichtskaarten. Gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Een groot voordeel van de hierboven genoemde apps is het aanvullend studiemateriaal dat je er heel gemakkelijk bij kunt pakken. Handig voor persoonlijke Bijbelstudie of wanneer je bijvoorbeeld een kringavond moet voorbereiden.

Maar hoe jij de Bijbel ook leest, zoek naar een vorm en app die het beste bij jou past! Leiden al die extra opties alleen maar af? Dan kun je natuurlijk altijd nog gewoon de good old papieren Bijbel pakken!

Bron: Mijn Kerk, Geloof in je leven

Tags: