Doe mee aan de KerstChallenge ‘Geef licht’

UTRECHT – In de periode voor Kerst kan iedereen weer meedoen aan de interactieve KerstChallenge. Ook dit jaar wordt een tocht gemaakt door de wijk of het dorp. Onderdeel van het spel zijn creatieve en uitdagende puzzels. Het thema van de KerstChallenge is ‘Geef licht!’ en is dit jaar gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het Kerstverhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest … dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil in Bethlehem alle kinderen tot 2 jaar oud doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. Zo wordt de pasgeboren Jezus een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit Bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingenkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld.

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal en kan worden gespeeld door alle groepen in de kerk, scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs), plaatselijke clubs, buurtverenigingen, bedrijven en alle andere groepen die iets buiten –coronaproof! – willen organiseren.

De KerstChallenge wordt gespeeld tussen begin december en Kerst. Minimaal 4 deelnemers per groep, maar het is leuker op de challenge met zoveel mogelijk mensen te spelen. Er zijn geen kosten verboden aan deelname aan de KerstChallenge.

Je kunt je via Jongprotestant.protestantsekerk.nl aanmelden, waarna je uiterlijk donderdag 2 december per e-mail het materiaal ontvangt.