Doe mee aan The Passion 40-daagse Alles komt goed?!

Organiseer eenvoudig en coronaproof een paaswake en concert in jouw gemeente

UTRECHT – The Passion 40daagse is een unieke kans om het verhaal van Pasen op een aansprekende en laagdrempelige manier te delen in je dorp, stad of wijk met kleinschalige en persoonlijke concerten. Doet jouw gemeente mee?

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk vanaf 2 maart 2022 The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten, en paaswakes waarbij je even stil kunt worden. Tijdens het concert wordt er iets verteld over en gecollecteerd voor een project van Kerk in Actie.

Gratis en eenvoudig

Elke gemeente die meedoet organiseert zowel een concert als een paaswake. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meedoen is gratis en eenvoudig. Bij het organiseren van de paaswake wordt je gemeente door de Protestantse Kerk ondersteund met ideeën en materialen. Hierbij is er alle ruimte voor eigen invulling. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten die verbonden zijn aan Zingen in de Kerk, onderdeel van de Protestantse Kerk. Het enige wat je hoeft te doen is de artiest van jouw keuze aanvragen. Kortom: als je je kerk openstelt en voor een enthousiaste kartrekker zorgt, ben je al een heel eind! Doe je mee met The Passion 40daagse, dan krijg je een replica van het Passionkruis te leen dat je als centraal element bij het concert en de paaswake kunt inzetten.

Alles komt goed?!

Het thema van The Passion 40daagse is, net als The Passion zelf: Alles komt goed?! Dit zijn woorden van hoop. God belooft ons een nieuwe wereld. Ook al voelt het nu nog niet altijd zo, Pasen laat zien dat er een nieuw begin mogelijk is.

Artiesten

Artiesten die meedoen zijn Mirjam van der Vegt, Hanna Rijken en het Theologen Ensemble, Gospelkoor Spring, Sunshine Cleaners-Passion, Wille Nijhof, Kees Posthumus – Passion, Kids Crew, Theater De Regenboog, Elmar Hofstee, Rob Favier, Gerald Troost, Kindertheater Knettergek, Hanna Rijken, Eeuwenlang, De Oden van Salomo met de Zandtovenaar, Marieke Sleurink, The Psalm Project, Amazing kids & Kindertehater Knettergek, Joy for People Gospel Choir, Talitha Nawijn, Forever Worship.

Aanmelden

Op de website van Zingen in de Kerk vind je alles over The Passion 40daagse. Je leest er meer over het organiseren van een paaswake en je vindt er een overzicht van artiesten die jouw gemeente (gratis) kan boeken voor een concert. Via het aanmeldformulier op de website kun je de artiest van jouw keuze aanvragen. Let op: dit kan tot 29 januari 2022. Klik hier om voor meer info en aanmelden.