Draaginsigne in goud voor ledenadministrateur PG Nieuwland

NIEUWLAND – De Protestantse gemeente Nieuwland (bij Westmaas) heeft tijdens een bijzondere startzondag – 12 september 2021 – verschillende mensen in het zonnetje gezet voor alle bijzondere taken die zij hebben vervuld. Daarbij werd Sandra de Gier-van Herwijnen onderscheiden met het PKN-draaginsigne in goud voor het gedurende veertig jaar vervullen van de functie van ledenadministrateur.

Sandra de Gier luistert naar de toespraak van Dick Gaasbeek.

De startzondag van de PG Nieuwland had dit jaar een bijzonder karakter. Zo werden er vier korte diensten na elkaar gehouden, waarbij in elke dienst een ander thema centraal stond. Op die manier konden nagenoeg alle kerkleden deze zondag een dienst bijwonen en kon men kiezen voor de muziek en het thema die het meest aanspraken.

Tijdens de diensten werden verschillende vrijwilligers speciaal bedankt die het afgelopen (corona)jaar bijzondere dingen hebben verricht, zoals het verwezenlijken van media-mogelijkheden, waardoor de gemeente nu helemaal up to date is als het gaat om het thuis bekijken van de diensten.

Dick Gaasbeek spreekt Sandra de Gier toe.

In de laatste dienst van deze startzondag kreeg Sandra de Gier het draaginsigne in goud van de PKN-rentmeesters opgespeld. Kerkenraadsvoorzitter Dick Gaasbeek overhandigde haar het insigne, de bijbehorende oorkonde en de bloemen met de woorden: ,,We vinden je een geweldige, zeer consciëntieuze en heel betrokken ledenadministrateur. Helaas stop je hiermee na 40 jaar.’’ Sandra bedankte iedereen voor het in haar gestelde vertrouwen en zei dat ze het werk al die jaren met veel genoegen heeft gedaan. ,,Ik heb er hele plezierige contacten aan overgehouden.’’