Draaginsigne voor toegewijde Schoorse koster

HANSWEERT/SCHORE – De Protestantse gemeente Hansweert-Schore heeft zondag 30 mei 2021 een bijzonder echtpaar in het zonnetje gezet, omdat zij na een lange periode van dienstbaarheid in de gemeente ‘afscheid’ namen. Henk en Els Mallekote zetten zich jarenlang in als respectievelijk hoofdkoster en scriba.

Els speldt het draaginsigne op bij haar man Henk.

Henk Mallekote was meer dan 20 jaar koster en beheerde het Schoorse kerkgebouw, dat mede door zijn enorme inzet in een goede staat van onderhoud verkeert. Zowel van binnen als van buiten is de kerk om door een ringetje te halen, zo klonk door in de toespraak van pastor Erik Tramper. Daarnaast vervulde hij jarenlang de functie van kerkrentmeester. Daarom kreeg hij het VKB-draaginsigne in zilver opgespeld door zijn vrouw Els.

Henk bekijkt de oorkonde die bij het draaginsigne hoort.

Els Mallekote was 9 jaar een toegewijd scriba van de kerkenraad. Naast het ‘standaard’ scribaat droeg ze onder meer zorg voor het kerkblad (KL), was ze vele zondagen koster van dienst, coördineerde ze de paas- en dankdagcollecte en verzorgde ze samen met Henk liturgieboekjes. Els zal nog een aantal werkzaamheden achter de schermen blijven uitvoeren om de kerkenraad te ondersteunen en de gemeente ten dienste te zijn.

Het echtpaar doet een stapje terug om meer vrije tijd te krijgen, ‘en dat is hen beiden zeer gegund’, zei Erik Tramper.