Ds A. van der Waal overleden

DOORWERTH – Emerituspredikant ds A. van der Waal uit Doorwerth is maandag 14 december 2020 op 74-jarige leeftijd overleden.

Arie van der Waal werd op 21 mei 1946 in Rotterdam geboren. Na zijn studie aan de Theologische Universiteit Kampen werd zijn eerste gemeente in 1974 de Gereformeerde kerk van Abbenbroek-Zwartewaal. In 1979 verbond hij zich aan de Gereformeerde kerk van Middelharnis, Van 1986 tot 2005 maakte hij deel uit van het team geestelijke verzorging van het Groene Hart-ziekenhuis in Gouda. Hij was in dienst van het ziekenhuis, maar beroepen en bevestigd door de Gereformeerde kerk van Goude. Daarnaast was hij kerkvisitator van deze voormalige classis. In 2005 ging hij met emeritaat.

Zijn binding met de ThUK was groot: als student-assistent van prof. Wytzes gaf hij Grieks en Latijn en raakte hij betrokken bij het opleiden van niet-blanke studenten uit Zuid-Afrika, waardoor het wetenschappelijk corps aan de Afrikaanse universiteiten kleurrijker werd. Later werd hij voorzitter van het College van Curatoren aan de ThUK.

Ds Van der Waal is in Arnhem begraven.