Ds Ad Pors vertrekt uit Nieuw-Beijerland

Ds A. P. Pors

NIEUW-BEIJERLAND – Ds A.P. Pors van de hervormde gemeente Nieuw-Beijerland heeft het beroep aangenomen dat de hervormde gemeente Rouveen-Staphorst (wijk 1) op hem had uitgebracht.

Ad Pors (2 februari 1970) werd geboren in Dordrecht. Na een studie autotechniek in Apeldoorn, had hij een loopbaan bij verschillende autobedrijven als (after) salesmanager. Later werrd hij docent Mobiliteit en Transport aan het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

Tijdens zijn studie ging hij van de Gereformeerde Gemeente over naar de hervormde kerk. In zijn periode als docent begon hij aan de studie theologie aan de VU in Amsterdam en de PthU Amsterdam. Hij behaalde zijn bachelor theologie in 2016 en rondde de studie voor gemeentepredikant in 2019 af. In Wekerom, zijn toenmalige woonplaats, was hij ruim twintig jaar kerkorganist.

Van september 2017 tot april 2020 was hij kerkelijk werker in de hervormde kerk van Lunteren en catecheet in de pastoraatsgemeente van Doetinchem. Van september 2019 tot april 2020 was hij tevens pastoraal medewerker in de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn en in de hervormde gemeente van Ernst. In april 2020 werd hij in het ambt bevestigd in de hervormde gemeente Nieuw-Beijerland, zijn eerste gemeente.