Ds B.J. Eikelboom wordt predikant CGKV Rozenburg-Voorne

ROZENBURG-VOORNE- Ds B. J. Eikelboom uit Rotterdam wordt de nieuwe predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rozenburg-Voorne. Ds Eikelboom werkte al als hulppredikant/kerkelijk werker van de CGKV Rozenburg-Voorne.

De CGKV Rozenburg-Voorne ontstond in januari 2017 door de samenvoeging van de Christelijke Gereformeerde Kerk Rozenburg en de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk Rozenburg. Ds Eikelboom is de opvolger van ds R. J. Blok die in januari 2020 met emeritaat ging.

Ds B.J. Eikelboom.

Ben Eikelboom werd geboren in Wapenveld en studeerde aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Zijn eerste standplaats als predikant was de Nederlandse Gereformeerde Kerk (NGK) in Loosdrecht (1990), daarna volgde Barendrecht (1996-2015). Daarnaast was ds Eikelboom van 2001 tot 2011 Alpha-pastor.

Van april 2015 tot 2023 was ds Eikelboom interim-predikant in Rotterdam-Overschie, Leerdam, Rotterdam-Alexanderpolder, Schiedam en Rozenburg. In die functie hield hij zich bezig met pastorale begeleiding aan ouderen en zieken, crisispastoraat, het toerusten van kerkenraad/pastoraal werkers en belijdenis-catechese.

Als predikant was hij lid van twee commissies op landelijk niveau namens de NGK: 1 Zendtijd voor kerken-evangelie in de media, radio en televisie; 2 Steunbehoevende kerken, waarbij hij op plaatselijk niveau contact zocht met de overheid en maatschappelijke instellingen.

In Loosdrecht was ds Eikelboom lid van de stuurgroep eerste lijnscontact met politie, artsen, maatschappelijk werkers en zorginstellingen. In Barendrecht deed hij dat via Hart voor Barendrecht en het pastores-convent. Verder was ds Eikelboom consulent van verschillende kerken tijdens vacante periodes (Bilthoven, Breukelen, Schiedam en Maassluis).