Ds Gerrit Buunk (67) overleden

MIDDELBURG – Ds G.J. (Gerrit) Buunk is woensdag 26 juni 2019 op 67-jarige leeftijd overleden. Ds Buunk was tot eind april dit jaar als interim-predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente van Sint-Laurens.

Ds Gerrit Buunk

Buunk (28 februari 1952, Zelhem) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht en de Agogisch Theologische opleiding in Zeist. In 1996 werd hij predikant van de hervormde gemeente Koekange. Daarna was hij verbonden aan de gemeente in Mechelen (B). In 2003 werd hij ontheven uit het ambt (met bevoegdheid). Van 2015 tot 2017 was hij predikant in de Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Middelburg. Daarnaast was hij hulppredikant in Sint Laurens. Vanaf 2017 was hij nauw betrokken bij het samensmeltingsproces van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk tot Protestantse Gemeente Sint Laurens. Verder was hij gastvoorganger is zondagse vieringen in Meppel, Raalte, Diever, Kruiningen, Turnhout, Roeselare, Gent, Winterswijk, Leuven, Heinkenszand, Scharendijke, Zelhem, Deventer en Terwolde. Hij nam ook deel aan activiteiten in de jaarlijkse vredesweek onder de vlag van de Middelburgse Raad van Kerken. Van november 2012 tot en met februari 2013 was hij door Kerk in de Samenleving (VPKB) uitgezonden als vrijwilliger in het Ecumenical Accompanier Program in Palestine and Israel (EAPPI), een oecumenisch begeleidingsprogramma van de Wereldraad van Kerken.

Na zijn feestelijke afscheid eind april van Sint Laurens werd hij uitzend-predikant in de Protestantse Gemeente Twello in Gelderland.

Maandag 1 juli 2019 is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid tot afscheid nemen van Gerrit Buunk in Uitvaartcentrum Adagio (Buitenhovenlaan 1) in Middelburg. Dinsdag 2 juli is er om 14.00 uur een gedachtenisbijeenkomst in de aula van het crematorium in Middelburg.