Ds Gerrit Buunk neemt afscheid van Sint Laurens

SINT LAURENS – Ds G.J.  (Gerrit) Buunk neemt komende zondag, 28 april, 10.00 uur, afscheid van de Protestantse Gemeente Sint Laurens. De dienst waarin hij voorgaat, staat in het teken van Beloken Pasen. Na afloop is er een informeel samenzijn met het echtpaar Buunk.

Ds G.J. Buunk.

Gerrit Buunk studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht  en de Agogisch-theologische opleiding in Zeist.

Van 2015 tot 2017 was hij predikant in de Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Middelburg. Daarnaast was hij hulppredikant in Sint Laurens. Vanaf 2017 was hij nauw betrokken bij het samensmeltingsproces van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk tot Protestantse Gemeente Sint Laurens. Verder was hij gastvoorganger in zondagse vieringen in Meppel, Raalte, Diever, Kruiningen, Turnhout, Roeselare, Gent, Winterswijk, Leuven, Heinkenszand, Scharendijke, Zelehm, Deventer en Terwolde. Hij nam ook deel aan activiteiten in de jaarlijkse vredesweek onder de vlag van de Middelburgse Raad van Kerken.

Van november 2012 tot en met februari 2013 was hij door Kerk in de Samenleving (VPKB) uitgezonden als vrijwilliger in het Ecumenical Accompanier Program in Palestine and Israel (EAPPI), een oecumenisch begeleidingsprogramma van de Wereldraad van Kerken. Doel van deze berschermende aanwezigheid is de Palestijnen en Israëliërs te begeleiden bij hun geweldloze activiteiten tegen de voortdurende militaire bezetting van de Westelijke Jordaanoever. Ds Buunk werd uitgezonden namens de werkgroep Kerk in de Samenleving (KidS) van de VPKB in België.

Ds Buunk en zijn echtgenote Anke verhuizen binnenkort naar de Veluwe. Hij zal daar hulpdiensten gaan verlenen in de Protestantse Gemeente Twello.