Ds Gijsbert van Appeldoorn verlaat Melissant

MELISSANT – Ds G.T. van Appeldoorn uit Melissant vertrekt naar Loon op Zand. De predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) wordt in Loon op Zand, zijn tweede gemeente,  de opvolger van ds A.P. Muilwijk, die in februari 2020 naar Oosterwolde vertrok.

Gijsbert van Appeldoorn studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam theologie en godgeleerdheid, waar hij cum laude afstudeerde. Daar behaalde hij ook zijn bevoegdheid als docent klassieke talen, en zijn master Oudheidstudies. Aan de Universiteit van Leiden deed hij de mastercourse The Qumram Community.

Ds G.T. van Appeldoorn

Als promovendus is hij sinds 2017 verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen (TUK) en aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF), waar prof dr K. Kok zijn eerste begeleider is in een joint doctorate.

Tussen december 2013 en december 2015 ging Van Appeldoorn als student met preekconsent voor in de HHK. In 2015 werd hij kandidaat in de Evangelie Bediening. Op 1 juni 2015 vertrok hij als kandidaat naar Breukelen, waar hij pastoraal werker werd. Daarnaast gaf hij in de gemeente Houten de wekelijkse catechese en de tweewekelijkse Bijbelkring.

In juni 2016 verbond hij zich als predikant aan Melissant.  Van Appeldoorn is sinds 2018 assessor I van het Breed Moderamen Classis Zuid-West HHK, sinds juni 2020 bestuurslid van het Steunfonds Israël/Isaac da Costa Fonds. Daarnaast is hij gastdocent Nieuw Testament aan de Bijbelse Theologische Faculteit in Servië.